VZOD/FIQAS speelt laatste veldwedstrijd

Geplaatst op: 18 oktober 2016

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers uit Kudelstaart de laatste veldwedstrijd tegen VIOS uit het Brabantse Willemstad op het programma. Voor het eerst deze competitie werd er een wedstrijd gespeeld op een grasveld in plaats van het gebruikelijke kunstgras. Voorafgaand aan de wedstrijd had coach Cor Loef de ploeg op het hart gedrukt om scherp uit de startblokken te schieten. De afgelopen wedstrijden was dit duidelijk niet het geval en keek de ploeg al snel tegen een, niet of met moeite overbrugbare achterstand aan. Zo niet deze wedstrijd. Het was aanvoerster Alyssa te Riele die na 3 minuten het voorbeeld gaf en de stand op 1-0 voor de bezoekers bracht. VZOD/FIQAS leek te moeten wennen aan het gras waarop stuiterend de bal spelen niet mogelijk was. Hierdoor kon de thuisploeg toch het initiatief nemen en kwam zelfs op een 2-1 voorsprong. Langzaam maar zeker kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd, waarbij veel kansen werden gecreëerd, maar niet voldoende afgemaakt. Toch wisten de Kudelstaarters via doelpunten van onder andere Chiel van Leeuwen en Eric Spaargeren op een verdiende 2-4 voorsprong te komen. In dit stadium werd duidelijk dat VZOD/FIQAS korfbal technisch duidelijk de bovenliggende partij was. VIOS probeerde dit te compenseren door fysiek de grens van het toelaatbare op te zoeken. De scheidsrechter van dienst trad hier onvoldoende tegen op. Gedurende de wedstrijd kreeg VZOD/FIQAS vijf strafworpen toegekend waarvan er vier werden benut. Bij de meegereisde Kudelstaarts supporters viel, sprekend over de thuisploeg,  de term  “boeren“ regelmatig. Tot aan het rustsignaal bleven de bezoekers steeds op voorsprong. Maar door het fysieke geweld van de thuisploeg kwamen de Kudelstaarters niet lekker in hun spel. Zo werd de rust bereikt met een 4-5 voorsprong.

Na de thee het zelfde wedstrijd beeld; een sterker VZOD/FIQAS dat eigenlijk nooit echt los kwam en de marge niet op drie doelpunten kon brengen. Hier door hield VIOS hoop op een goed resultaat en volharde in het fysieke spel. Belangrijkste opdracht was zaterdag om “gewoon” twee punten uit Brabant mee te nemen naar Kudelstaart, geen blessures op te lopen en met een goed gevoel de eerste helft van de veldcompetitie af te sluiten. Aan deze doelstelling werd voldaan en bij het laatste fluitsignaal stond er een 8-10 stand op het scorebord. VZOD/FIQAS eindigt de eerste helft van de veldcompetitie op een verdienstelijke tweede plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden.

Nu volgt een weekje rust en daarna beginnen voor de korfballers de trainingen in de zaal. Op 12 november volgt dan de eerste competitiewedstrijd in de zaal.

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers uit Kudelstaart de laatste veldwedstrijd tegen VIOS uit het Brabantse Willemstad op het programma. Voor het eerst deze competitie werd er een wedstrijd gespeeld op een grasveld in plaats van het gebruikelijke kunstgras. Voorafgaand aan de wedstrijd had coach Cor Loef de ploeg op … Lees meer »