Hertha O10-1 zet de zegereeks in de beker voort

Geplaatst op: 23 oktober 2016

Zaterdag 22 oktober speelde het team van Hertha O10 in Vinkeveen de bekerwedstrijd tegen Legmeervogels uit Uithoorn. Na een vliegende start, waarbij in 10 minuten al 4 keer werd gescoord, eindigde de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de Herthanen. Met 2 goals had Bram de Boer een belangrijk aandeel in de overwinning.

Vanaf de aftrap is het Hertha die direct laat blijken dat er voor Legmeervogels weinig te halen valt. Het is direct in de 1e minuut dat Kick  via de rechterkant naar voren kan lopen. De voorzet beland voor de voeten van Thiago die eenvoudig de 1-0 binnenschiet. Nog geen 3 minuten later is het Bram de Boer die met een geweldig afstandsschot de 2-0 maakt. Van een afstand van ruim 20 meter weet hij de bal over de keeper heen te schieten. En Hertha gaat door met aanvallen. Na een prachtige aanval waarbij de bal via Thiago en Raslen bij Loek beland is het Kick die de bal als laatste aanraakt. Het is 3-0.

Binnen de 10 minuten is het vervolgens Julian die vanuit een voorzet de 4-0 intikt. Het lijkt een eenvoudige middag te worden. Er zijn volgens nog voldoende kansen. Mats loopt in het midden op en past naar Julian. Die geeft de bal aan Quin die net naast schiet. Kort daarna gaat de bal via Raslen en Julian naar Thiago. Echter ook deze bal verdwijnt naast het doel. Tot dit moment heeft Legmeervogels nog weinig kunnen doen. Dit door strek verdedigen van Mats in het Centrum. In de 20 minuut is het Raslen met een geweldige kans. Helaas gaat de bal op de lat. Net voor rust krijgt Hertha nog een gigantische kans. Bram speelt de bal naar Kick en die geeft voor. Hieruit komt een corner die uiteindelijk bij Mats terecht komt. Deze keer is het de keeper die in de weg ligt. Legmeervogels is dan snel met de counter. En vlak voor rust is het ineens 4-1.

Zo sterk als de eerste helft is begonnen zo slap is de tweede helft. De duels worden minder vaak gewonnen en het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Zowel Hertha als Legmeervogels weten geen kansen te creëren. Pas in de 14e minuut is het Thiago die de bal weer eens op de lat schiet. De wedstrijd kabelt een beetje door en in de 23e minuut heeft Quin nog een grote kans. Ook deze bal beland op de lat. In de laatste minuut weten de Herthanen dan toch nog een verdiende 5e goal te maken. Vanuit een corner is het weer Bram die zijn tweede van de dag weet te maken.

Een verdiende overwinning als gevolg van een vooral overtuigende 1e helft.

Volgende week, op 29 oktober, speelt Hertha O10-1 om 11 uur weer een bekerwedstrijd. Dit keer de streekderby in Mijdrecht tegen Argon JO10-1.

Zaterdag 22 oktober speelde het team van Hertha O10 in Vinkeveen de bekerwedstrijd tegen Legmeervogels uit Uithoorn. Na een vliegende start, waarbij in 10 minuten al 4 keer werd gescoord, eindigde de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de Herthanen. Met 2 goals had Bram de Boer een belangrijk aandeel … Lees meer »