Agenda

Eenmalig Kerstconcert Roder Jongenskoor

16
zondag,     
december, 2018

Plaats: Mijdrecht

Op zondag 16 december presenteert de St. Vrienden van het Monument Joh. de Doper het Roder Jongenskoor in het Monument Joh. de Doper in Mijdrecht/Wilnis voor een eenmalig Kerstconcert met prachtige Anglicaanse koormuziek, geheel gestoeld op Engelse leest. De sfeer in de kerkzaal zal dankzij de fraaie versiering geheel op de Kerst zijn afgestemd.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt ruim een uur, zonder pauze.

En de toegang is slechts 5 euro. Verkoop vanaf 14.15 uur bij de ingang.

Kaarten reserveren via www.vriendenmonument-johdedoper.nl

Voldoende aanleiding om op 16 december te komen genieten in het fraaie Monument Joh. de Doper.

Het Roder Jongenskoor (1985) is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Dirigent en artistiek leider van het koor is Rintje te Wies.

Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen.

Het Roder Jongenskoor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken.

In de afgelopen jaren hebben de jongens meegewerkt aan velerlei grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata, de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler. Bij al deze composities is immers een jongenskoor voorgeschreven.

Jongenssolisten verlenen voorts regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

Eenmalig Kerstconcert Roder Jongenskoor
Eenmalig Kerstconcert Roder Jongenskoor