Agenda

Theatervoorstelling ‘What if’

20
donderdag,  16:40 uur  
juni, 2019

Plaats: Mijdrecht

Een voorstelling die duidelijk maakt hoe het is om op jonge leeftijd langdurig voor een ziek familielid te moeten zorgen.

Wat als jij 11 jaar oud bent en jij dagelijks eten voor je moeder moet koken, in plaats van andersom? Wat als jij in de gaten houdt dat je vader niet teveel drinkt, in plaats van andersom? Wat als jij na school niet af kunt spreken met leeftijdsgenoten omdat je voor je zieke broertje moet zorgen? Wat dan?

Op 20 juni speelt Theatergroep Bint de dynamische voorstelling ‘What if’ in de aula van het VLC in Mijdrecht om 15:30 uur tot 17:15 uur. Speciaal voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.  

‘What if...’ laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd een lange tijd voor een ziek familielid moet zorgen. De voorstelling maakt jongeren bewust van dilemma’s en zorgen waar jonge mantelzorgers mee te maken krijgen. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van (jonge) mantelzorgers en gratis te bezoeken.  

Alle jongeren (mantelzorger of niet) in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar worden uitgenodigd om naar deze voorstelling te komen. Na afloop van de voorstelling wisselt het publiek met elkaar in kleine groepjes hun eigen ervaringen uit.

Datum:           Donderdag 20 juni 2019
Tijd:                15:30 – 17.15 uur (na schooltijd) – Inloop vanaf 15:00 uur.
Locatie:          Veenlanden College Mijdrecht – in de Aula     
Voor wie:       Alle jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar

Aanmelden:   Stuur een mail aan: mantelzorg@stdb.nl . Om te weten hoeveel bezoekers er verwacht worden moet er aangemeld worden. De voorstelling is gratis te bezoeken.

Het is mogelijk dat jongeren een ouder / vriend(in) meenemen naar de voorstelling. Vermeld dan bij de aanmelding even met wie je komt.

Voor jongeren uit Abcoude en Baambrugge is er de mogelijkheid om met een busje gehaald en gebracht te worden. Wil je hier gebruik van maken, meld dit dan bij de aanmelding.

Over jonge mantelzorgers

Van 3 t/m 9 juni 2019 is de WEEK VAN DE JONGE MANTELZORGER. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor meer er- en herkenning voor Jonge Mantelzorgers.

Eén op de vier jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Mantelzorg NL hanteert een brede definitie voor jonge mantelzorgers: thuiswonende  die samen wonen met een ziek gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, maar ook een ander gezinslid, zoals opa of oma. Er kan sprake zijn van een lichamelijke ziekte of handicap, een psychische ziekte of verslavingsproblematiek, of van een verstandelijke beperking. Het gaat om kinderen en jongeren tot ongeveer 24 jaar. Kinderen die opgroeien met zorg zijn in vergelijking tot hun leeftijdsgenoten eerder zelfstandig en leren al vroeg praktische vaardigheden. Toch overheersen de negatieve gevolgen op korte en lange termijn: ze hebben meer opgroei- en opvoedproblemen, meer lichamelijke en emotionele klachten en ze doen op latere leeftijd vaker een beroep op de (geestelijke) gezondheidszorg.

De voorstelling word je aangeboden door Jongerenwerk en Mantelzorg De Ronde Venen van Tympaan-De Baat, Kwadraad en het Centrum voor Jeugd en Gezin en gemeente De Ronde Venen.

Theatervoorstelling ‘What if’
Theatervoorstelling ‘What if’