Agenda

Sprekend Aalsmeer
i in De Oude Veiling

29
zaterdag,     
juni, 2019

Plaats: Aalsmeer

Aalsmeer barst van het creatieve talent. Van graffiti artiesten tot architecten en van muzikanten tot acteurs:Aalsmeer heeft het allemaal. Juni staat in het teken van de amateurkunst. Onder de noemer ‘IkToon’ worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud en krijgt men volop de kans zijn of haar kunsten te tonen. Op zaterdagmiddag 29 juni wordt de maand feestelijk afgesloten in De Oude Veiling aan de Markstraat. In- en rondom het pand is van alles te beleven. In de kleine zaal is daar Sprekend Aalsmeer, waarbij drie Aalsmeerse kunstenaars en cultuurliefhebbers vertellen over hun werk in de kunsten. Het is de eerste editie. Sander Bosman, Tobias Rothe en Joop Kok geven de aftrap.
 
3 kunstenaars aan het woord
Sander Bosman is graffiti artiest. Voor hem begon het allemaal in de jaren 80. Hij raakte verslaafd aan letters en kleuren en bezocht regelmatig Amsterdam om foto’s te maken van werken die hem inspireerde tot het zelf maken van schetsen. Later ging hij ’s nachts de straat op met een tasje spuitbussen om ‘tags en pieces’ te zetten. Regelmatig bezocht hij ook New York City, de bakermat van de graffiti. Steeds vaker kreeg Sander opdrachten, en in 2006 richtte hij zijn bedrijf ‘Lak aan Alles’ op, waardoor hij van zijn hobby zijn werk kon maken. Sander verzamelde de afgelopen 30 jaar tal aan spannende verhalen, pakkende foto’s en onvergetelijke ervaringen, die hij graag met u deelt. 

Tobias Rothe was als tandtechnicus altijd bezig met het maken van werkstukken. Echter, werken binnen de kaders van de anatomie en telkens zoeken naar de gulden middenweg tussen functionaliteit en esthetiek gaf niet altijd genoeg voldoening. In de kunst kan Tobias werken en denken volgens zijn eigen regels en wetten. Kunst is iets waarbij hij de kaders los kan laten om niet meer gelimiteerd te hoeven worden door pasvorm, functionaliteit of esthetiek of welke criteria van een ander dan ook: Tobias kan vrij werken. Hij deelt zijn passie graag met u.
 
Joop Kok, architect in hart en nieren, verteld over De Oude Veiling. Waarom is De Oude Veiling op die plek gebouwd? Hoe zag het oorspronkelijke gebouw eruit? Wist u dat de architect zich heeft laten inspireren door de traditionele bouwvormen uit Zwitserland, Savoye en Tirol? Al dit soort vragen en de bijbehorende antwoorden komen aan bod en vormen een inleiding op de vraag waarom De Oude Veiling een monument is.