Agenda

KerkCafé Uithoorn

10
vrijdag,  20:00 uur  - 22:30 uur
januari, 2020

Plaats: Uithoorn
Locatie: De Schutse, De Mérodelaan 1

Omgaan met dementie

Elk kwartier komt er in Nederland een persoon met dementie bij. En wist u dat 10% van de patiënten jonger is dan 65 jaar? Er zijn al een kwart miljoen mensen met dementie en dat is nog een lage schatting. Een groot probleem. Het is een ziekte die enorm veel kosten met zich meebrengt en waar heel veel mantelzorgers bij betrokken zijn. Misschien bent u wel zo’n mantelzorger of wordt u er binnenkort een. Hoe pijnlijk is het om afstand te moeten doen van je onafhankelijkheid of van het beeld dat je altijd van je partner, ouder, familielid of vriend(in) had. Kun je dat loslaten? En hoe kun je elkaar tegelijkertijd blijven vasthouden en naar elkaar omzien? Ben je met deze ziekte je naaste alleen tot last, als je niemand meer herkent, je eigen naam niet meer weet, jezelf eindeloos herhaalt, of zelfs helemaal niet meer praat, of…..
Freek Gillissen, een veelgevraagd spreker over dit onderwerp, komt ons op 10 januari in het KerkCafé uitleggen welke ziekten dementie veroorzaken, hoe dementie vroegtijdig is te herkennen, hoe wij op een goede manier om kunnen gaan en samen kunnen leven met een ieder die deze ziekte krijgt en voor welke dilemma’s partners of mantelzorgers komen te staan. Freek Gillissen is verpleegkundig consulent en werkzaam bij het Alzheimer Centrum Amsterdam UMC, locatie VUmc.
Daarna zal Ria Zijlstra, wethouder Sociaal domein & Maatschappelijke ondersteuning van onze gemeente, aangeven welke hulp en zorg de gemeente biedt aan mantelzorgers en dementiepatiënten en hoe wij in onze gemeente dementievriendelijk kunnen zijn.

Vanaf 19.45 uur is er koffie en thee. Na afloop kunt u bij een hapje en een drankje napraten.   

De toegang is vrij. Voor consumpties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het KerkCafé Uithoorn biedt een podium waar gesproken en gediscussieerd wordt over onderwerpen op het gebied van gezondheid, politiek, economie, milieu, sport, kunst, religie en overige maatschappelijke thema’s. Iedereen is van harte welkom.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KerkCafé Uithoorn
KerkCafé Uithoorn