001- Uithoorn

Agenda

Rap & Ruig Race Vinkeveen

04
zaterdag,  00:00 uur  
juli, 2020

Plaats: Vinkeveen

Het is en blijft een geweldig evenement: de enige echte Richard’s Rap & Ruig Race. Op zondag 5 juli, vanaf 14.00 uur, barst het echte spektakel los. Dan leggen de teams (6 tot 8 personen) één tegen één of alleen een parcours af. Vanaf de kant en vanaf het water is alles prima te volgen.

Maar voor het zover is, is er al heel wat gebeurd. Op vrijdagavond (3 juli) krijgen de teams een bouwpakket (platen triplex, panlatten, lijm en schroeven) voor de bouw van een boot. Ieder team zal op een eigen bouwlocatie in De Ronde Venen proberen een drijvend ’object’ bouwen. Op de locaties wordt van alles georganiseerd en publiek is natuurlijk van harte welkom om even een praatje te maken of aanwijzingen te geven. Want ook hier staan de beste stuurlui natuurlijk aan wal ...

De teams krijgen tot zaterdagavond 22.00 uur de tijd om er een mooi, creatief, opvallend of snel, maar vooral drijvend (althans dat is de bedoeling) vaartuig van te maken.

Op zondagochtend brengen de teams hun creatie naar eiland 1 en zijn ze te bewonderen op de wal. Voordat de boten te water gaan, worden zij beoordeeld door een deskundige jury en de heren Rap & Ruig.

Na de jurering begint vanaf ± 14.00 uur voor sommige teams de “race” en voor andere het “toneelstuk”. Dat leidt tot vele hilarische taferelen. Alleen daarvoor is het al de moeite waard om een bezoekje aan eiland 1 te brengen. Per boot, fiets of auto (parkeren op groot parkeerterrein nabij ingang camping De Tachtig Morgen).

Natuurlijk is er de hele dag muziek, eten, drinken en/of een lekker ijsje. De entree is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.rapenruig.nl 

Rap & Ruig Race Vinkeveen
Rap & Ruig Race Vinkeveen