Agenda

Zoom Workshop Bang in het Donker

28
donderdag,  20:00 uur  - 21:30 uur
oktober, 2021

Plaats: Mijdrecht
Locatie: Zoom in vanuit huis

De dagen worden weer korter, de avond valt eerder in. Ineens is het niet meer licht buiten als je kind gaat slapen en dat voelt voor sommige kinderen spannend. Want wat is die schaduw precies daar in de hoek van de kamer? En het lijkt wel of het gordijn beweegt. Monsters onder je bed kunnen ook weer tevoorschijn komen. En boeven breken altijd in als het donker is. 

Voor sommige kinderen is gaan slapen tijdens de winterperiode verschrikkelijk. Om dat nare gevoel te voorkomen doet je kind er alles aan om dat moment te vermijden, te rekken of uit te stellen. Je kind wil niet alleen naar de slaapkamer, het toilet, wil nóg een verhaaltje, voelt zich niet goed, komt weer uit bed of schreeuwt om hulp als je weg bent. Dat maakt het voor jou als ouder ook lastig: het bedritueel wat normaal ging zoals het ging, is nu ineens anders. Daarnaast weet jij als ouder dat de angst ongegrond is, maar vertel je kind dat maar eens …  

Wil jij je kind begeleiden naar meer zelfvertrouwen in het slapengaan, volg dan de online workshop ‘bang in het donker’:

  • Ontdek waarom zoveel kinderen bang zijn in het donker
  • Leer wat angst eigenlijk is
  • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen
  • Laat je inspireren door handige tips hoe je je kind kan begeleiden in het donker

Ouders voor ouders
De workshop wordt begeleid door Leonie Aalders. Moeder van een tweeling die de 9-jaarsfase al heeft meegemaakt. In het dagelijks leven coacht Leonie ouders en kinderen in haar eigen praktijk Anders kijken naar je kind. Daarnaast schrijft zij blogs over de struggles van het ouderschap en organiseert zij allerlei workshops.  Tijdens deze avond zal zij haar ervaringen als moeder en als coach met jullie delen. 

Zoom Workshop
Met Zoom kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook in kleinere groepjes een opdracht bespreken met elkaar. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- ook informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis.

Deelname en aanmelding
De workshop is voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Deelname is gratis na aanmelding via de website. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl. 

 

 

Zoom Workshop Bang in het Donker
Zoom Workshop Bang in het Donker