Vinkefest

Agenda

Babymassage bij Mama Lokaal Abcoude

01
woensdag,  10:00 uur  - 11:30 uur
juni, 2022

Plaats: Abcoude
Locatie: Bibliotheek Abcoude

Deze ochtend komt Marike van der Sloot van Sweet Welness bij ons langs. Marike zal ons deze ochtend vertellen over de voordelen van baby/peutermassage en ons ook enkele basistechnieken leren die je meteen kunt toepassen! Babymassage kent vele positieve effecten waaronder op: de doorbloeding van het weefsel, de spijsvertering, het immuunsysteem, de slaap en nog veeel meer! Maar het versterkt ook de band tussen jou en je baby, je leert de lichaamstaal van je kindje beter te begrijpen en door de aanraking versterk je de tastzin en het zelfvertrouwen van je kind. Massage zorgt ook voor de aanmaak van oxytocine (bij baby's speelt oxytocine een belangrijke rol in de hersenontwikkeling, het helpt bij het associëren van sociale interactie met gevoelens van kalmte en plezier. Kom langs en ervaar het zelf! Koffie/thee staat klaar!

Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Abcoude om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je naar ons mailen.

Ouders voor ouders
Het Mama Lokaal wordt gecoördineerd door Sonja. Trotse moeder van een 2 kinderen.  Wij zijn op zoek naar vrijwilligers (moeders of oma's) die het leuk vinden om het Mama Lokaal Abcoude met Sonja te coördineren. Interesse? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Abcoude. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Babymassage bij Mama Lokaal Abcoude
Babymassage bij Mama Lokaal Abcoude