01 - Autocross Abcoude

Agenda

Autocross Abcoude Zaterdag

20
zaterdag,     
augustus, 2022

Plaats: Abcoude

De Grand Prix van Abcoude en de meest unieke en sensationeelste cross van Nederland

gaat zijn 48ste editie in. Maanden van voorbereiding gaan er aan vooraf met zelfs nog een poging in 2021 om de cross door te laten gaan. We hadden de inschrijving gehad, maar helaas kwam Corona om de hoek. Met een “payback” middag waar alle inschrijvers hun geld terug konden krijgen, creëerden we in de periode dat er geen cross mogelijk was, toch een beetje het cross gevoel.

Dit jaar zal de Horeca Pitstraat ook weer aanwezig zijn. Een fantastisch concept waar we in 2019 mee zijn begonnen en erg enthousiast ontvangen is.

De lokale ondernemers Hotel Café Restaurant Koekenbier Abcoude en Café Restaurant De Punt verzorgen hier een hapje en een vers getapt biertje of andere versnapering.

Dit alles onder begeleiding van een gezellig muziekje tijdens de pauzes en natuurlijk ook bij de prijsuitreiking.

Alles onder het motto…LEKKER NAAR DE CROSS!

Het is al weer drie jaar geleden dat de laatste cross van Abcoude is verreden. En wat voor één was dat er in 2019 zeg.

Alles klopte aan de 45ste editie, echt zo’n dag dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Na twee jaar niet gereden te hebben is het dan eindelijk weer zover, zaterdag 20 Augustus gaan we weer van start, maar wel met een aangepaste tijd dan die u normaal van ons gewend bent.

De aanvang is om 11:00 uur in tegenstelling tot voorgaande jaren.

We hebben volle groepen deelnemers, dus vandaar ook dat we een uurtje eerder starten.

Botsingen, auto’s in de sloot, op de strobalen, racen en raggen, dat is waar de Abcoude Autocross garant voor staat.

Ook dit jaar gaat onze grote dank weer uit naar Bart de Vries, van wie voor dit evenement Meen aantal percelen gebruikt mogen worden.

Op www.autocrossabcoude.nl kun je ook zien hoe de autocross vroeger was, maar liever zien wij natuurlijk iedereen gewoon op zaterdag 20 Augustus op het cross terrein.

Toegangsprijzen: volwassenen € 15,- kinderen 6 t/m 12: € 5,- kinderen t/m 5 jaar: gratis

Parkeren auto: € 2,-

Bij de Heren is “the man to beat” Roy Burger die zich al drie jaar GP winnaar van Abcoude mag noemen. Dit jaar krijgt Roy het vast een stukje lastiger, want we hebben bij de inschrijving grote namen voorbij zien komen die ook op landelijk niveau hoge ogen gooien en hier een gooi gaan doen naar de titel.

Drievoudig Nederlands Kampioen en AutoCross Masters kampioen Ivo Galekop staat ook aan de start. Dat geeft toch wel aan hoe uniek deze Abcoudense cross in Nederland is.

En over uniek gesproken, “Good Old” Piet van Dijk zal ook niet ontbreken. Deze oude rot in het vak staat zijn mannetje wel degelijk tussen alle, met testosteron verzadigde, jonkies’.

Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden!

De herenklasse wordt mogelijk gemaakt door onze sponsor:

TBA/TEN in Baambrugge, ‘Specialist in APK meetapparatuur’.

Waar het ook spannend wordt, is in de Dames klasse, want vier jaar lang zwaaide Rebecca Burger met de scepter. Onze eigen “Olav Mol” Olaf van der Wijngaard gaf na de beker uitreiking in 2019 aan dat Rebecca zich de aankomende vijf jaar gratis in mocht schrijven bij de heren, maar helaas is Rebecca niet van de partij.

Dat maakt het natuurlijk uitermate spannend bij de dames, want er komt dus sowieso een nieuwe kampioene!

Welke dame zal dit jaar de GP Kampioene van Abcoude worden???

De Dames klasse wordt mogelijk gemaakt door: amsterdambanden.nl ‘de beste service in autobanden én velgen’ in Amsterdam Zuid-Oost.

De jeugd heeft de toekomst. En dus gaan we door met de jeugdklasse die we vanwege het jubileumjaar 2019 voor het eerst in het wedstrijdprogramma hadden. Dit was een groot succes want deze jonge telgen (leeftijd 13 tot 18 jaar) hebben menig toeschouwer doen verbazen. Ook nu weer is het deelnemersveld van de jeugdklasse vol, dus dit belooft een spannende strijd te worden.

Met de jeugdklasse hebben wij ook een gastrijder uitgenodigd die mee gaat rijden als demonstratie en dat is niemand minder dan Rick van Schaick.

Rick rijdt onder andere op dit moment het Nederlands Kampioenschap Autocross in de

Juniorklasse zoals dat daar heet.

Rick rijdt met een 2 wiel aangedreven junior buggy met een Yamaha R6 motorfiets motor achterin, dus snelheid en gillende motor gegarandeerd.

De Jeugd klasse wordt mogelijk gemaakt door:

Garage Petrogas in Baambrugge ‘Uw auto op de eerste plaats’.

En dan komen we aan bij onze laatste klasse: de bangers, crazy racers, rammers of rossers. Geef ze een naam, want dit zijn de diehards die niet uit de weg gaan zonder slag of stoot uit te delen op een verantwoorde manier.

We hebben het over de Sensatie klasse!

Deze klasse is een klasse die qua veiligheid gebaseerd is op ons reglement, maar in deze klasse mogen ook de crossauto’s met 5- of 6 cilinder motoren mee doen.

Deze rijders zijn niet bang voor een deuk meer of minder. Hier geldt juist een inhaalverbod als je niet eerst even een flinke tik uitdeelt.

Het gaat hier niet om snelheid, maar om spektakel en sensatie.

De hoofdprijs gaat dan ook naar de coureur die de mooiste acties maakt.

Als afsluiting vóór de finales zal er dus een grote afvalrace plaatsvinden.

Bij de heren zijn er twee finales, namelijk de A en de B finale.

De nummers 1,2 en 3 van elke groep heren gaat door naar de A-finale, waarbij de besten achteraan starten. Dit is al een jarenlange traditie bij de Abcoude Autocross.

Om nog meer rijders een finale te laten rijden hebben we de B-finale in het leven geroepen en deze finale zal verreden worden tussen de nummers 4, 5 en 6 van elke heren groep.

Ook in deze finale starten de besten achteraan.

De nummers 1 en 2 mogen dan meedoen in de A-finale en starten dan achteraan.

Als afsluiting van de cross zal de prijsuitreiking in de Horeca Pitstraat zijn en kan een ieder die dat wil onder het genot van een hapje of drankje een dansje in het gras doen.

Volg ons op social media via Facebook of Instagram om alvast in de sfeer te komen.

Graag tot ziens op zaterdag 20 Augustus!