Huif

Agenda

SCAU PRESENTEERT: 'KERST MET CANTABILE'

18
zondag,  14:30 uur  - 16:30 uur
december, 2022

Plaats: Uithoorn
Locatie: De Schutse, De Mérodelaan 1, 1422 GB

SCAU PRESENTEERT: ‘KERST MET CANTABILE’

Het uit Alphen aan den Rijn afkomstige kamerkoor Cantabile kon in december 2021 het kerstconcert niet uitvoeren vanwege de toen geldende lockdown in verband met het coronavirus. De zangers en zangeressen waren al maanden enthousiast aan het oefenen, dus dit was een grote teleurstelling. Ze komen daarom graag alsnog naar Uithoorn om onder de bezielende leiding van dirigent Simon Stelling op 18 december 2022 kerstliederen uit alle windstreken te zingen onder het motto ‘Kerst met Cantabile’. In het verleden zijn ze al een paar keer eerder bij de SCAU te gast geweest, met groot succes, toen nog in de Thamerkerk (voor het laatst in 2014!).

Vertrouwd en verrassend

Cantabile brengt een zeer afwisselend kerstprogramma. Naast bekende kerstliederen in arrangementen van Willcocks en Rutter brengen de zangers ook recentere werken voor het voetlicht, o.a. van James MacMillan, Philip Stopford en Ola Gjeilo. Ook twee serene koorstukken uit de Franse traditie ontbreken niet: ‘Het afscheid van de herders aan de heilige familie’ uit ‘L’ Enfance du Christ’ van Berlioz en ‘Cantique de Jean Racine’ van Fauré.

Tussen de bedrijven door speelt Simon Stelling op orgel en piano twee keer een muzikaal intermezzo, o.a. delen uit het bekende ‘kerstconcert’ van Corelli. Aan het begin en aan het slot van het concert krijgt het publiek de gelegenheid om mee te zingen. De begeleiding van het koor wordt verzorgd door Alexander Schippers, een leerling van Simon Stelling. Het programma heeft een pauze.

Nadere informatie en kaartverkoop

Locatie: De Schutse te Uithoorn. De aanvangstijd van het kerstconcert is 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Kaarten zijn te koop via de website www.scau.nl. Ga naar ‘Tickets’ of ‘Kaarten bestellen’ en volg de instructies. Ongeveer een week van te voren begint de verkoop van losse kaarten in de boekhandels Read Shop  (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Ze kosten € 15,-- per stuk; jongeren tot en met 16 jaar betalen slechts €7,50. Vanaf een half uur voor het concert worden de overgebleven losse kaarten verkocht. Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de secretaris van de SCAU, Anton Furnee; zijn e-mailadres is: secretariaat.scau@gmail.com

SCAU PRESENTEERT: 'KERST MET CANTABILE'
SCAU PRESENTEERT: 'KERST MET CANTABILE'
SCAU PRESENTEERT: 'KERST MET CANTABILE'