001 -Family

Agenda

Tweede Uithoornse editie ‘Over de Streep’ in De Kuyper

22
zaterdag,     
april, 2023

Plaats: Uithoorn

Lijkt het je leuk om op een bijzondere manier dorpsgenoten te leren kennen? De gemeente houdt op zaterdag 22 april voor de tweede keer de activiteit ‘Over de Streep’. Wethouder José de Robles leidt de middag en stelt aan de deelnemers verschillende vragen. Als de vraag voor de deelnemer van toepassing is dan stapt hij, zij of hen ‘over de streep’.

De wethouder legt uit: “Dat kunnen vragen zijn over hobby’s, (verloren) vriendschappen, sport, werk. En je stapt alléén over de streep als je dat zelf wilt. Aanmelden kan vanaf nu, dus doe je mee?”

Aanmelden:
Aanmelden kan door de QR code te scannen of via www.uithoorn.nl/overdestreep  

Achtergrond informatie
Doelen van Over de Streep zijn onder andere kennismaken met andere inwoners (en elkaar dus beter leren kennen), het doorbreken van bubbels en bewustwording van je eigen gedrag en filters. Vaak leef je in je eigen bubbel. Je hebt je vriendenkring, familie en spreekt collega’s. En soms is er goed contact tussen buren. Maar daar houdt het vaak wel een beetje op. Op deze manier kunnen inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar kennis maken. Ook met mensen die een hele andere achtergrond hebben.

De Robles: “De eerste editie van Over de Streep hebben we gehouden in november. Het was een succes. Zo’n 25 inwoners, van jong tot ouder, deden mee. Het was mooi om te zien hoe de hele groep zich al snel vertrouwd voelde met elkaar. Na afloop, tijdens de borrel, werden er onderling contactgegevens uitgewisseld. Fantastisch.”

De Uithoornse versie Over de Streep wordt gehouden op zaterdag 22 april in De Kuyper, Kuyperlaan 50 in Uithoorn. Van 14 tot plusminus 16 uur.

Dit zijn wij Uithoorn!
De activiteit Over de Streep is onderdeel van het project van de gemeente Dit zijn wij Uithoorn! In samenwerking met projectleider Naomi Heidinga heeft het als doel het belang van diversiteit en inclusie onder de aandacht te brengen. Meer info via www.ditzijnwijuithoorn.nl.

 

Tweede Uithoornse editie ‘Over de Streep’ in De Kuyper
Tweede Uithoornse editie ‘Over de Streep’ in De Kuyper
Tweede Uithoornse editie ‘Over de Streep’ in De Kuyper