001 -Family

Agenda

30 jaar SCAU: 'An English Afternoon' met de Seaside Singers

16
zondag,  14:30 uur  - 15:30 uur
april, 2023

Plaats: Uithoorn
Locatie: De Schutse, De Mérodelaan 1, 1422 GB

Dit jaar bestaat de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn) dertig jaar! Om dit jubileum te vieren organiseert de jubilaris een gratis toegankelijk extra concert op zondag 16 april in De Schutse te Uithoorn. Aanvang: 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open.

Seaside Singers

Te gast is het fenomenale Noordzeekoor ‘The Seaside Singers’ uit Noordwijk onder leiding van niemand minder dan ‘onze eigen’ Bob Berkemeier, voorzitter van de SCAU. Muzikale medewerking wordt verleend door Astrid de Koning (piano) en Janneke van Oevelen (dwarsfluit). Het koor is in 1964 opgericht en bestaat dus al bijna 60 jaar! Het is een gemengd amateurkoor met een zeer veelzijdig repertoire en een grote, muzikale expressiviteit.

An English Afternoon

De zangers laten op zondag 16 april a.s. van zich horen in het lichtvoetige programma ‘An English Afternoon’ met liederen uit Engeland, maar ook uit Ierland, Schotland en Amerika. Edward Elgar neemt het publiek zelfs mee naar de Beierse Hooglanden met een selectie uit zijn koorliederencyclus ‘From the Bavarian Highlands’, herinneringen aan een heerlijke vakantie (1894). Daarnaast komen o.a. tot klinken bekende liederen als ‘Morning has broken’ (bekend geworden door Cat Stevens), ‘Danny Boy’, ‘Down by the Salley Gardens’, ‘Who is Silvia?’ en ‘The long day closes’. Het concert wordt afgesloten met een Vera Lynn Medley, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen met ‘We’ll meet again’. Verder zijn er ter afwisseling een viertal muzikale intermezzo’s.

Nadere informatie

Datum: zondag 16 april 2023. Locatie: De Schutse, De Mérodelaan 1, 1422 GB Uithoorn. Aanvang: 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 open. Toegang: gratis. Tijdens dit bijzondere concert zullen de teksten van de liederen geprojecteerd worden via de beamer, opgeluisterd met sprekende foto’s. Bij het uitgaan wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Als bezoeker kunt u geven naar wat het gebodene u waard was. Er is geen pauze. Na afloop is er in de ontmoetingsruimte van De Schutse gelegenheid om tegen betaling een drankje te drinken (koffie, thee, sapje, bier en wijn). Het belooft een hele mooie middag te worden. Iedereen is van harte welkom!

30 jaar SCAU: 'An English Afternoon' met de Seaside Singers
30 jaar SCAU: 'An English Afternoon' met de Seaside Singers
30 jaar SCAU: 'An English Afternoon' met de Seaside Singers