Vinkefest 2023

Agenda

2e Oldtimer Middag Mijdrecht

25
zondag,     
juni, 2023

Plaats: Mijdrecht

Wellicht herinnert u het zich nog? Vorig jaar organiseerden wij als proef een leuke Cars & Coffee middag voor oldtimers op de parkeerplaats bij het zwembad. We wilden eens peilen of er behoefte is aan een dergelijk evenement in onze gemeente. Nou, dat was snel duidelijk: tot onze verrassing was de opkomst fenomenaal. Niet alleen kwamen er ruim 50 meer oldtimers dan de 200 die er ingeschreven waren, maar bovenal liep het storm met bezoekers uit de gemeente. Dit succes heeft ons doen besluiten om hier van een traditie proberen te maken, dus de voorbereidingen voor de 2e Oldtimer middag Mijdrecht zijn in volle gang.

Even een kleine opfrisser: we nodigen weer 200 oldtimer bezitters uit om hun trots te komen showen en wel op zondagmiddag 25 juni 2023. (De teller staat momenteel al op ruim 130 en we verwachten eind mei weer met een wachtlijst te moeten gaan werken)

Het evenement is van 15:00 tot 19:00 en omdat etenstijd daar voor de meesten binnen valt is er een zeer uitgebreid food-court waar je natje en droogje verkrijgbaar is. Deelname voor oldtimers is gratis (na inschrijving op de website) en het bezoek van dit feestje is ook gratis.

Dit jaar doen we het nóg feestelijker dan de eerste keer: we hebben een springkasteel en een glitter-tattoo stand voor de kleintjes.

Daarnaast loopt er een ludieke actie: Er is een ‘Drive-Inn Taxatie’. stand waar oldtimers (op afspraak) door een beëdigd taxateur voor een actietarief getaxeerd kunnen worden. Kijk eens hoe een taxateur te werk gaat !  

Verder luisteren we de boel op met sky-dancers bij de ingang, hebben we muziek op het terras en een heuse Live Rock&Roll zanger vanuit een Amerikaanse Pick-Up truck.  

En natuurlijk zijn onze mooie gastvrouwen in Patty-coat jurken weer aanwezig en zijn de parkeervrijwilligers dit jaar herkenbaar in het groen!  Ook het aanbod in oldtimer-gerelateerde marktkraampjes is uitgebreid.  

Op het moment van schrijven is de vergunning van de gemeente al weer toegekend, is de inschrijving al voor ruim driekwart gevuld en is de oudste inschrijving weer een unieke auto uit 1908.

Er zijn nog ca. 70 plekjes beschikbaar, daarna sluiten we de inschrijving bij een totaal van 200. Dat is ongeveer het maximum dat we veilig kunnen parkeren.  

Voor de ingeschreven deelnemende oldtimers is, mede dankzij onze sponsoren, weer een goed gevulde goodie-bag beschikbaar en gratis koffie voor de bestuurders.

Lijkt het je leuk om mee te doen, of om te komen kijken? Zet 25 juni in je agenda. Het evenement opent om 15:00 uur, maar het food-court is al eerder open.  Ben je er ook eerder, dan kan je dat mooie rijdend ‘erfgoed van de weg’ zien aankomen over de Veenweg.

(Dat was zo’n leermomentje na de eerste keer: de eerste bezoekers kwamen al tussen 12:00 en 13:00 opdraven terwijl er nog geen oldtimers waren. Maar een hapje en drankje is er dan al wel, om het wachten te overbruggen.

Voor het laatste nieuws volg ons op facebook (@2e Oldtimer Middag Mijdrecht), of op de website www.oldtimermiddagmijdrecht.nl . Op de website kan je jouw oldtimer inschrijven en vind je linkjes naar alle foto’s en het RTV interview van de vorige editie. 

Tevens is er al een lijst van ingeschreven auto’s en hun bouwjaren te vinden. Informatie via de website of via info@oldtimermiddagmijdrecht.nl

Nog een laatste tip: Kom Op De Fiets !  (Bezoekers met een auto kunnen die dag niet op het evenement terrein parkeren. Die worden verwezen naar de Rendementsweg 10 – 14.)

 

2e Oldtimer Middag Mijdrecht
2e Oldtimer Middag Mijdrecht