001 - Week van de ontmoeting

Agenda

Zoom Workshop Bang in het Donker

07
dinsdag,  20:00 uur  - 21:30 uur
november, 2023

Plaats: Vinkeveen
Locatie: Online: zoom in vanuit huis

De dagen worden weer korter, de avond valt eerder in. Ineens is het niet meer licht buiten als je kind gaat slapen en dat voelt voor sommige kinderen spannend. Want wat is die schaduw precies daar in de hoek van de kamer? En het lijkt wel of het gordijn beweegt. Monsters onder je bed kunnen ook weer tevoorschijn komen. En boeven breken altijd in als het donker is. 

Voor sommige kinderen is gaan slapen tijdens de winterperiode verschrikkelijk. Om dat nare gevoel te voorkomen doet je kind er alles aan om dat moment te vermijden, te rekken of uit te stellen. Je kind wil niet alleen naar de slaapkamer, het toilet, wil nóg een verhaaltje, voelt zich niet goed, komt weer uit bed of schreeuwt om hulp als je weg bent. Dat maakt het voor jou als ouder ook lastig: het bedritueel wat normaal ging zoals het ging, is nu ineens anders. Daarnaast weet jij als ouder dat de angst ongegrond is, maar vertel je kind dat maar eens …  

Wil jij je kind begeleiden naar meer zelfvertrouwen in het slapengaan, volg dan de online workshop ‘bang in het donker’:

  • Ontdek waarom zoveel kinderen bang zijn in het donker
  • Leer wat angst eigenlijk is
  • Ontmoet andere ouders en leer van elkaar door ervaringen uit te wisselen
  • Laat je inspireren door handige tips hoe je je kind kan begeleiden in het donker

Ouders over deze workshop
"Ik vond het fijn om andere ouders te spreken, waar ik het onderwerp bespreekbaar kon maken. Ook vond ik fijn dat er weer opgehelderd werd, dat bang zijn een ander persoon is dan het zelf."
"Ik vond de workshop leerzaam en voldeed aan mijn verwachtingen."

Ouders voor ouders
De workshop wordt begeleid door Leonie Aalders. Leonie is moeder van het tweeling en coact in het dagelijks leven ouders en kinderen in haar eigen praktijk Anders kijken naar je kind. Daarnaast schrijft zij blogs over de struggles van het ouderschap en organiseert zij allerlei workshops.  Tijdens deze avond zal zij haar ervaringen als moeder en als coach met jullie delen. 

Deelname en aanmelding
De workshop is voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Deelname is gratis na aanmelding. Klik hier om je aan te melden - je ontvangt in de bevestiging de link naar de zoom meeting. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl. 

Zoom Workshop Bang in het Donker
Zoom Workshop Bang in het Donker