001 -Family

Agenda

Praat Lokaal ASS

04
maandag,  20:00 uur  - 21:30 uur
maart, 2024

Plaats: Mijdrecht
Locatie: Bibliotheek Mijdrecht

Deze avond hebben wij Lieuwkje Vlasma (cliëntondersteuner bij MEE) uitgenodigd aan te schuiven bij Praat Lokaal ASS om mee te denken met jouw hulpvragen.

Over MEE
Hulp nodig thuis? Heb je vragen of zorgen over een beperking of een chronische ziekte? Zoek je iemand die met je meedenkt of meegaat naar belangrijke gesprekken? MEE denkt met je mee en geven gratis onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning. Zij helpen je op de manier die bij jou past, zonder de regie over te nemen.

MEE denkt met je mee
- als je op zoek bent naar zorg of ondersteuning
- als je niet tevreden bent over de zorg die je krijgt
- bij vragen over vergoedingen en persoonsgebonden budget
- bij het aanvragen van een indicatie voor langdurige zorg (Wlz)
- als je de zorg thuis (anders) wilt regelen

Praat Lokaal ASS
Heeft je kind de diagnose autisme? Of is daar het vermoeden van? Dat kan zorgen voor flinke uitdagingen. In het Praat Lokaal Autisme kunnen vaders, moeders en andere opvoeders van kinderen met autisme elkaar ontmoeten. Op deze plek kun je je hart luchten, even op adem komen en tips en verhalen uitwisselen.

Het Praat Lokaal Autisme gaat uit van elkaars deskundigheid. Welke school of kinderopvang hebben zij voor hun kinderen gekozen? Wat doen zij met zwemles? Wat werkt in het maken van afspraken? Wat niet? Alle onderwerpen kunnen worden besproken. Op verzoek kunnen gasten worden uitgenodigd.

Ouders voor ouders
Het Praat Lokaal wordt begeleid door Nicolette de Lange en Edwin de Jong. Beiden hebben kinderen met de diagnose ASS.

Deelname en aanmelden
Deelname is gratis na aanmelding via de website derondevenen.ouderslokaal.nl

Praat Lokaal ASS Whatsapp
Wij hebben ook een Whatsappgroep voor ouders van kinderen met ASS. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten, kun je ervaringen delen, vragen stellen aan elkaar en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. 

Praat Lokaal ASS
Praat Lokaal ASS