Karwei

Agenda

Stressreductie bij Praat Lokaal ASS

05
woensdag,  20:00 uur  - 21:30 uur
juni, 2024

Plaats: Mijdrecht

Uiteindelijk willen we allemaal in een zo stressvrij mogelijke omgeving leven en voor kinderen met autisme is dit nog belangrijker. Edwin en Nicolette hebben beiden een cursus gevolgd hoe om te gaan met stressvolle dynamiek bij autisme en geleerd hoe je stress kan verminderen. Ze dragen deze kennis en opgedane tips en handvatten graag over aan je.

Hoe gaan we om met stress? Van ons kind, van onszelf en van de omgeving? Wat is de invloed van stress en overprikkeling op het mentale en fysieke welzijn en functioneren van je kind? Op welke manier kun je stress voorkomen, herkennen en/of er iets aan doen?

Dit en meer zullen we tijdens deze avond bespreken. Kom je ook inspiratie opdoen? We hopen dat iedereen na deze avond met een aantal direct toepasbare handvatten een fijnere leefomgeving voor hun kind en zichzelf kunnen creeeren.

Praat Lokaal ASS
Heeft je kind de diagnose autisme? Of is daar het vermoeden van? Dat kan zorgen voor flinke uitdagingen. In het Praat Lokaal Autisme kunnen vaders, moeders en andere opvoeders van kinderen met autisme elkaar ontmoeten. Op deze plek kun je je hart luchten, even op adem komen en tips en verhalen uitwisselen.

Het Praat Lokaal Autisme gaat uit van elkaars deskundigheid. Welke school of kinderopvang hebben zij voor hun kinderen gekozen? Wat doen zij met zwemles? Wat werkt in het maken van afspraken? Wat niet? Alle onderwerpen kunnen worden besproken. Op verzoek kunnen gasten worden uitgenodigd.

Ouders voor ouders
Het Praat Lokaal wordt begeleid door Nicolette de Lange en Edwin de Jong. Beiden hebben kinderen met de diagnose ASS.

Deelname en aanmelden
Deelname is gratis na aanmelden via de website derondevenen.ouderslokaal.nl

Praat Lokaal ASS Whatsapp
Wij hebben ook een Whatsappgroep voor ouders van kinderen met ASS. Hierin houden we elkaar op de hoogte van activiteiten, kun je ervaringen delen, vragen stellen aan elkaar en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. 

Stressreductie bij Praat Lokaal ASS
Stressreductie bij Praat Lokaal ASS