Ekris Summertime deal

Wevers en Van Weeren kunnen in Barneveld eerste kroon op seizoen zetten


Geplaatst op: 8 oktober 2008
Het aankomende weekeinde kunnen Erik Wevers en Jalmar van Weeren de eerste kroon op hun seizoen zetten. De Markelose ondernemer en zijn navigator uit Aalsmeer hebben aan een derde plaats genoeg om over de leidende Jasper van den Heuvel te wippen en het Rallyclinic Dutch Open in Overijssels voordeel te beslissen. Van den Heuvel heeft zijn zes resultaten al binnen en is daarmee afhankelijk geworden van de prestaties van Wevers wiens teller op vijf resultaten, waarvan vier zeges, staat.

Theoretisch moet een derde plaats op de snelle en technische proeven rondom Barneveld en Putten weinig problemen opleveren voor Wevers en Van Weeren. Maar de ruim 100 kilometer aan klassementsproeven herbergen vele verraderlijke stukjes. Rally is en blijft een mechanische sport zodat het team van Wevers Sport in de aanloop naar de Veenhuizen Groep Nederland Rally niets aan het toeval over heeft gelaten. Met in het achterhoofd de gedachte dat er eerst tien zware klassementsproeven gereden moeten worden, is de voorbereiding net zo precies als iedere andere wedstrijd verlopen. De monteurs van Wevers Sport krijgen in Barneveld ongeacht wat er gebeurt een druk weekeinde. In tegenstelling tot eerdere rally’s komt het team namelijk met vier verschillende merken (Ford, Subaru, Skoda en Toyota) aan de start. En dat zal omschakelen zijn voor de monteurs op het moment dat de auto’s binnenkomen op het serviceterrein.

René Kuipers, die door JWRC verplichtingen van Erwin Mombaerts dit keer gebruik maakt van de diensten van Kees Hagman, komt met de Subaru Impreza WRC S12 aan de start. En dat is de auto waarmee Kuipers vorig jaar de Conrad Euregio Rally wist te winnen. “Een praktische oplossing”, zo vertelt teammanager Bart Hissink. “We vertrekken op de woensdag na de Veenhuizen Groep Nederland Rally al richting Lausitz. De tijd zou te kort zijn om twee auto’s om te bouwen naar gravelspecs. Dus hebben we de Ford’s van René en Dennis Kuipers al klaar staan in Markelo. Zo hoeven we alleen de auto van Erik maar om te bouwen.” Kuipers zelf zal waarschijnlijk weer moeten wennen aan de Subaru, want een test zat er door tijdgebrek niet in. Hij zal het goede gevoel van de Hellendoorn Rally in Barneveld vooral in wedstrijdritme om willen zetten in de aanloop naar de Lausitz rallye een week later.

John Temmink en Henk-Jan Elbert maken nog steeds kansen op de derde plaats in het Rallyclinic Dutch Open. Zij zijn daarvoor in hevig gevecht verwikkeld met Marcel Piepers, die niet aan de start komt, en Johan Faes met zijn Mitsubishi Lancer EVO 9. Als vierde Wevers Sport auto komt een Toyota Corolla WRC naar Barneveld. Deze auto is gereserveerd voor de hoofdsponsor van de Barnveldse wedstrijd Patrick Veenhuizen. Veenhuizen zal, samen met Pierre Krieger, de uitvalbeurt van vorig jaar, toen de motor van de Corolla de geest gaf, naar de vergetelheid willen verwijzen.

Zaterdag 11 oktober om even na half zes zal bekend zijn over Erik Wevers en Jalmar van Weeren de eerste titel van het seizoen hebben weten binnen te halen. Een week later staan zij alweer met hun Ford Focus RS WRC 06 aan de start van de vijfde wedstrijd van de Euro Rally Challenge, waar hun kansen op de titel ook erg groot zijn.

Tijdschema Veenhuizen Groep Nederland Rally

Datum: 11 oktober 2008
Start en Finish: podium Rallyvillage industrieterrein Harselaar Barneveld
Lengte van de rally: 208,7 km
10 klassementsproeven over 106,7 km (98% verhard)

Start eerste deelnemer: 11.45 uur vanaf het startpodium Rallyvillage Industrieterrein Harselaar
Finish eerste deelnemer: 17.30 uur podium Rallyvillage Industrieterrein Harselaar

Startnummers Wevers Sport
1. Erik Wevers/Jalmar van Weeren (Ford Focus RS WRC 06)
4. René Kuipers/Kees Hagman (Subaru Impreza WRC S12)
5. John Temmink/Henk-Jan Elbert (Skoda Fabia WRC 05)
6. Patrick Veenhuizen/Pierre Krieger (Toyota Corolla WRC)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wevers en Van Weeren kunnen in Barneveld eerste kroon op seizoen zetten

Het aankomende weekeinde kunnen Erik Wevers en Jalmar van Weeren de eerste kroon op hun seizoen zetten. De Markelose ondernemer en zijn navigator uit Aalsmeer hebben aan een derde plaats genoeg om over de leidende Jasper van den Heuvel te wippen en het Rallyclinic Dutch Open in Overijssels voordeel te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: