02 - Senior  sportief actief 2e week
Cursus Klein Vaarbewijs I bij Zeilschool Vinkeveen

Cursus Klein Vaarbewijs I bij Zeilschool Vinkeveen


Geplaatst op: 1 april 2017

De afgelopen vijf weken hebben vijftien cursisten onder leiding van bijzonder enthousiast docent Jasper Jansen zich voorbereid op het examen Klein Vaarbewijs I.

De deelnemers hebben verschillende redenen om deel te nemen aan de cursus. De een heeft een bekeuring gekregen voor het varen zonder vaarbewijs, de ander wil in de toekomst een boot gaan kopen waar een vaarbewijs voor verplicht is. De meest bijzondere reden die docent Jasper Jansen ooit gehoord heeft, komt van een stel dat net naar Vinkeveen was verhuisd en de cursus samen deed als inburgeringscursus. Zij redeneerden dat het goed is om wat van watersport af te weten als je woont in zo’n waterrijk dorp als Vinkeveen en grepen de cursus bovendien aan om mensen te leren kennen. 

Een veelgehoorde reden voor cursisten om aan de cursus deel te nemen, is het voorkomen van boetes. Om een zwaardere buitenboordmotor te kopen hoeft geen vaarbewijs getoond te worden. Maar om er voor de wet mee te mogen varen, is het vaarbewijs pasje echt verplicht.

Door het volgen van de cursus wordt de kans op slagen bij het examen aanzienlijk vergroot. Het gezamenlijk oefenen van proefexamens bereidt de cursist voor op de complexe manier van vragen stellen op het echte examen. Bovendien zijn de woensdagavonden in de oude gymzaal heel gezellig, wat het leren van de pittige stof veel aangenamer maakt.

Klein Vaarbewijs 1 al in bezit? Ga dan door voor Klein Vaarbewijs 2! Deze cursus start woensdagavond 12 april bij Zeilschool Vinkeveen.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursus Klein Vaarbewijs I bij Zeilschool Vinkeveen

De afgelopen vijf weken hebben vijftien cursisten onder leiding van bijzonder enthousiast docent Jasper Jansen zich voorbereid op het examen Klein Vaarbewijs I. De deelnemers hebben verschillende redenen om deel te nemen aan de cursus. De een heeft een bekeuring gekregen voor het varen zonder vaarbewijs, de ander wil in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: