The Peanut Bar & Bistro: (H)eerlijk duurt het langst!

The Peanut Bar & Bistro: (H)eerlijk duurt het langst!


Geplaatst op: 27 augustus 2021

Heeft u het ook zo gemist, lekker uit eten gaan? Gelukkig mogen we weer! Vandaag ben ik op bezoek bij Arjan, eigenaar van The Peanut Bar & Bistro. Waarschijnlijk denkt u hetzelfde wat ik dacht: dat was toch een partykroeg? Inderdaad: wás. Want tijdens de lockdown besloot eigenaar Arjan het roer om te gooien. Als een door de wol geverfde horecatijger met meer dan 30 jaar ervaring in alle vormen van de horeca, besloot Arjan naast zijn participatie in een ander horecabedrijf in Aalsmeer de Peanut Bar om te toveren tot een bistro met een klein bargedeelte. Van de andere ruimte maakte hij een restaurantgedeelte. 

En zo komt het dat ik op deze mooie zomerse vrijdagavond in een prachtige huiskamerachtige ruimte sta, die het meest doet lijken op een warm ingerichte en gestylde huiskamer uit een woonprogramma. Ik voel me meteen thuis en met mijn eega aan mijn zijde nestelen we ons aan een van de tafeltjes. We maken kennis met Sandra, onze culinaire sherpa voor vanavond. Ook deze charmante dame kent het klappen van de horecazweep en is de perfecte gastvrouw.

Nadat we zijn voorzien van een drankje bestuderen we de menukaart. Dat is nog lastig kiezen, maar als voorgerecht gaat mijn vrouw voor de Black Tiger Prawns en ik voor steak-tartaar. Eigenaar Arjan, die zelf de keuken bestiert, houdt van een eerlijk gerecht zonder veel liflafjes. De sausen worden vers gemaakt. En dat zie je niet alleen terug maar ook proef je de pure smaak van de gerechten. Echt heerlijk. 

Als tussengerecht krijgen we een proeverij, prachtig geserveerd op een plank: Hollandse garnalen met Old Amsterdam kaas, carpaccio en Oesters, Burrata en vitello tonnato. Ik val van de ene verbazing in de ander; wat een smaakvolle combinatie en dit zou dan ook mijn tip zijn als voorgerecht. En de garnalen met Old Amsterdam, wat een geweldige combi; geen sloot whiskysaus uit een flesje maar een heerlijk gerecht. 

Ook het hoofdgerecht is er een om in te lijsten. Ik ga voor de Australische Bavette (vlees van de flank van het rund) en mijn vrouw kiest de Big Burger. Bij deze hoofdgerechten zou een prima keus zijn de huiswijnen van De Bistro, Een heerlijke witte Ramon Roqueta Macabeo Chardonnay, een droge maar fruitige en frisse wijn uit Catalonië, of, als je liever rood drinkt, de Torre Alta – Primitivo  een robuuste volle wijn uit Zuidoost-Italië (Puglia).

Met het nummer Feel Good van Rahsaan Patterson als soundtrack op de achtergrond is de ambiance optimaal. Intussen zien wij door het raam Dominique, de zoon van Arjan, af-en-aan rijden met bestellingen. Wij zijn dus niet als enige gecharmeerd van de kookkunsten van Arjan. 

Dan is het tijd voor het dessert. Wij vragen om een combidessert omdat de ruimte voor nóg iets lekkers inmiddels erg klein is geworden: het wordt een veganistische Brownie en tarte Tatin, ook hier weer alleen maar blijde gezichten.

Terwijl we met Arjan onder het genot van een kopje koffie nog even natafelen, vertelt hij ons over de aanbieding die hij in de vorm van een kortingvoucher bij mijn artikel wil hebben: 25% op het eten! Dit lijkt mij een ‘no brainer’, een geweldige manier om eens kennis te gaan maken met The Peanut Bar & Bistro. Toch moet ik het met Arjan hebben over de naam. Die dekt totaal niet de lading van dit fijne restaurant, Arjan kijkt me min of meer opgelucht aan en antwoordt: “Nu weet ik het zeker: deze gaan we in de nabije toekomst veranderen!’

Maar laat u zich vooral niet op het verkeerde been zetten door de huidige naam. Het is gewoon een uitstekend restaurant met prachtige en ‘eerlijke’ gerechten, voor een zeer normale prijs. Arjan ziet ons in ieder geval snel weer!

The Peanut Bar & Bistro
Hofland 33 a
3641 GA Mijdrecht
tel. 0297745090

Website voor afhalen/bezorging in Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Uithoorn, De Hoef en Amstelhoek: 

https://thepeanutbar.foodticket.nl 

(woensdag t/m zondag 17-21 uur).

Bron: De Groene Venen 27-08-2021

Bijlage
Kortingsbon (PRINT)

Laatst bewerkt op: 27 augustus 2021 08:00

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

The Peanut Bar & Bistro: (H)eerlijk duurt het langst!

Heeft u het ook zo gemist, lekker uit eten gaan? Gelukkig mogen we weer! Vandaag ben ik op bezoek bij Arjan, eigenaar van The Peanut Bar & Bistro. Waarschijnlijk denkt u hetzelfde wat ik dacht: dat was toch een partykroeg? Inderdaad: wás. Want tijdens de lockdown besloot eigenaar Arjan het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: