Geen punten voor Atlantis 1 in eerste thuiswedstrijd

Geplaatst op: 7 december 2009

Op zaterdag 5 december speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar eerste thuiswedstrijd in sprothal de Phoenix in Mijdrecht. Tegenstander was KIOS uit Nieuw Vennep, dat de week er voor met 21-4 flink had uitgehaald tegen VZOD. Atlantis verloor vorige week nog, maar toch was er vertrouwen in een goede afloop. Ondanks de grote steun vanuit het publiek, lukte het niet bij de Mijdrechtse ploeg, er werd met 9-13 verloren.

Nadat de door centric gesponsorde bal was uitgenomen, had Atlantis even de tijd nodig om haar draai te vinden. De openingsgoal was voor KIOS, maar gelukkig wist Atlantis deze treffer direct te beantwoorden. Ook na het daarop volgende doelpunt van KIOS wisten de Mijdrechtenaren vrijwel direct weer te scoren.

Na de 2-2 was dit helaas niet meer het geval. Atlantis vergat bijna een kwartier lang te scoren, waardoor KIOS uit wist te lopen tot 2-5. Als vrij snel werd er door coach Mark van den Brink een wissel toegepast. Melissa van der Stap kwam in het veld voor Sandra Grotenmulder. Toen de doelpunten weer kwamen, kwamen ze ook snel achter elkaar. Binnen 3 minuten was de stand weer gelijk getrokken en was het vertrouwen op een goede afloop weer helemaal terug. Toch werd er even geen goal meer gemaakt en moest het vlaggenschip van Atlantis in de laatste minuut nog een treffer incasseren. Hierdoor werd met een minimale achterstand van 5-6 de rust in gegaan.

Na rust duurde het een tijdje totdat het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 de korf weer wist te vinden. Gelukkig stond de verdediging goed, waardoor het toch Atlantis was dat de score in de tweede helft opende en daarmee weer een gelijke stand op het scorebord wist te krijgen. Hierna leek de ploeg uit Mijdrecht niet meer geheel zichzelf. Ondanks de vele aanmoedigingen vanuit het publiek, kon Atlantis scorend niet meer mee komen.

In verwoede pogingen de bal te onderscheppen, liet ook de verdediging steekjes vallen, waardoor KIOS uit kon lopen. Tamara Gortenmulder werd nog in het veld gebracht voor Melissa van der Stap. Zij wist nog wel haar doelpuntje mee te pikken maar dit mocht niet meer baten voor het eindresultaat. Door nog een aantal doelpunten in de slotfase werd de eindstand bepaald op 9-13.

Volgende week zal Atlantis 1 in haar derde uitwedstrijd aan moeten treden tegen koploper Huizen. De laatste wedstrijd van het jaar zal op 19 december gespeeld worden tegen VZOD. In de buiten competitie is dit de naaste concurrent van het door Rabobank gesponsorde vlaggenschip van Atlantis. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden en we hopen dan ook van harte u te mogen verwelkomen in de Phoenix.

Op zaterdag 5 december speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 haar eerste thuiswedstrijd in sprothal de Phoenix in Mijdrecht. Tegenstander was KIOS uit Nieuw Vennep, dat de week er voor met 21-4 flink had uitgehaald tegen VZOD. Atlantis verloor vorige week nog, maar toch was er vertrouwen in een … Lees meer »