CSW gaat onderuit

Geplaatst op: 7 december 2009

Vooral in de eerste helft had CSW deze wedstrijd al moeten beslissen. Het was de betere ploeg met het meeste balbezit maar door het lastige veld was goed combinatievoetbal niet altijd mogelijk. Na een minuut of twintig spelen werd Stefan Baars getorpedeerd binnen de zestien en kreeg CSW terecht een strafschop. Jay Klaas Wijngaarden kon dit buitenkansje echter niet verzilveren want de prima keeper van Amstelveen stopte de strafschop. Daarna leek CSW toch op voorsprong te komen toen na een goede aanval Mauricio Cabeza werd vrijgespeeld maar zijn schot ging voorlangs. Weer een prima aanval werd door Stefan Baars net over het doel geschoten. Voor rust kwam CSW toch nog verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Cabeza werd prima ingekopt door de mee opgekomen Edgar van Schie. In eerste instantie werd de bal nog gestopt maar in de rebound kopte van Schie wel raak.

Na rust leek er in het begin ook voor CSW geen vuiltje aan de lucht, de ploeg gaf weinig weg en ging op jacht naar een grotere voorsprong. Tot het moment dat Vincent Wens zijn tweede gele kaart moest incasseren en dus met rood moest vertrekken. Amstelveen rook zijn kans en begon meer druk te zetten. Een verdwaalde voorzet werd niet goed verwerkt door de verdediging van CSW en de rechtsbuiten van Amstelveen maakte beheerst de gelijkmaker. CSW bleef spelen op de winst en dat leverde nogal wat dreigende momenten op maar het was deze middag steeds net niet. Vlak voor tijd kreeg CSW de deksel op de neus toen de bal uit de kluts voor de voeten kwam van een speler van Amstelveen en de bal in het doel verdween.

Een beetje zure nederlaag voor CSW aangezien het bij rust eigenlijk al op een ruimere voorsprong had moeten staan.
Zaterdag kan de ploeg zich revancheren thuis tegen Zandvoort om 14.30 uur.

Op een moeilijk bespeelbaar veld is CSW opnieuw onderuit gegaan tegen Amstelveen dat ook de punten eerder dit seizoen uit Wilnis meenam. Ook dit keer was de uitslag 2-1 in het nadeel van de ploeg van Dennis van den IJssel. Vooral in de eerste helft had CSW deze wedstrijd al … Lees meer »