001 - Karwei
CSW te sterk voor ZOB

Geplaatst op: 16 november 2009

CSW deed zaterdag goede zaken door zelf te winnen van ZOB en het zag de concurrenten Marken en Castricum tegen elkaar gelijkspelen.

Op een moeilijk bespeelbaar veld was het CSW dat veelal in balbezit was tegen ZOB dat zich ver terug liet zakken. CSW werd totaal niet gehinderd in de opbouw van achteruit en het was dan ook zoeken naar de vrije man op het middenveld of het geven van een lange bal om de spitsen te bereiken.
Zo kon Jay Klaas Wijngaarden zich ontdoen van zijn tegenstander en de bal prima meegeven op Mauricio Cabeza. Het schot van Cabeza ging echter rakelings naast. Even later een vrije trap van Cabeza die zomaar voor de voeten kwam van Vincent Wens die helaas het doel te hoog zocht. CSW bleef aanzetten en dat resulteerde na een minuut of twintig in een voorsprong. Ronnie Hilhorst zette voor vanaf links op Wijngaarden die prima via de grond inkopte. Aan de kant van ZOB kwam het gevaar voornamelijk uit dode spelmomenten maar dat leverde vooralsnog niets op. Wel kwam CSW goed weg toen een voorzet aan de spits voorbij ging en zodoende het gevaar werd geweken. CSW kwam nog voor rust op een makkelijke 2-0 voorsprong. Een vrije trap van ZOB werd door de lucht naar de rechtsback gespeeld die de bal niet kon controleren. Wijngaarden ging er met de bal vandoor en met een prachtige lob verschalkte hij de keeper. Bijna werd de score nog voor rust uitgebreid maar Stefan Baars stuitte op de prima keeper van ZOB.

Na rust kreeg CSW de wind in de rug, was het ZOB dat iets meer naar voren ging spelen waardoor er voor CSW wat meer ruimte ontstond. Daarvan wist Cabeza prima te profiteren toen hij de bal ontving na een prima uittrap van Jordi Wens. Cabeza draaide zich knap vrij en ook hij scoorde schitterend met een prachtige lob. Aan de kant van CSW werd het spel daarna wat rommeliger en de ploeg was niet zuinig genoeg bij balbezit. In die fase was het ZOB dat een paar aardige kansen kreeg. Uit een vrije trap kwam de bal via de paal gelukkig in de handen van Jordi Wens en een vrije schietkans eindigde naast het doel van Wens. Toch werd het 3-1 toen na moeizaam uitverdedigen de bal uit de kluts onhoudbaar werd binnengeschoten. Hierna gaf CSW echter niets meer weg en het kreeg zelf nog volop de ruimte om de score uit te bouwen. Stefan Baars was dichtbij maar zijn pegel werd door de keeper tot corner verwerkt. De 4-1 kwam er uiteindelijk toch toen Edwin Milton de bal in het lege doel mocht schieten na prima voorbereidend werk van Cabeza. De score had nog hoger uit kunnen vallen bij schoten van Bakker, De Graaf en Baars maar helaas lag of stond er steeds iemand in de baan van het schot.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter was iedereen toch wel dik tevreden met de 4-1 overwinning en vooral na het puntverlies van de naaste concurrenten.

Donderdagavond 19 november speelt CSW om 20.00 uur vriendschappelijk tegen Montfoort thuis en a.s. zaterdag is de ploeg vrij.

CSW deed zaterdag goede zaken door zelf te winnen van ZOB en het zag de concurrenten Marken en Castricum tegen elkaar gelijkspelen. Op een moeilijk bespeelbaar veld was het CSW dat veelal in balbezit was tegen ZOB dat zich ver terug liet zakken. CSW werd totaal niet gehinderd in de … Lees meer »