Matig Hertha wint thuis van RAP

Geplaatst op: 16 november 2009

Hertha heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen RAP met 6-0 gewonnen. In een rommelige wedstrijd boekte Hertha zijn zesde overwinning van het seizoen en blijft daarmee in het spoor van koploper Vliegdorp.

Hertha had zich voorgenomen om de gasten uit Amstelveen direct onder de druk te zetten en met snelle combinaties openingen te creëren. Hertha kwam binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Uit een corner kon Rick Aarsman via de paal de 1-0 binnen koppen. De snelle voorsprong leek een voorschot op een eenvoudige en grote overwinning, maar Hertha had moeite om het spel te maken. De Vinkeveners hanteerde een te laag tempo en zochten te vaak naar de moeilijke oplossing. Dit zorgde voor onnodig veel balverlies en hierdoor maakte Hertha het zichzelf veel te moeilijk. RAP probeerde met een aantal afstandsschoten gevaarlijk te worden, maar keeper Wouter Moen kwam niet in de problemen.

Halverwege de eerste helft kwam Hertha op 2-0, Rick Koot schoot via de keeper raak. Hertha had daarvoor nog een aantal kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Vlak voor rust schoot Jorg Landwaart zijn twaalfde van het seizoen binnen na goed voorbereidend werk van Wessel Maijer.

Na rust begon Hertha gedreven aan de tweede helft. Dit leverde al snel de 4-0 op, Erik Post schoot hard raak. Het spel van Hertha zakte daarna weer ver terug, RAP bleef met veel inzet knokken om de score te beperken en creëerde door slordigheden bij de Vinkeveners nog een aantal mogelijkheden. Hertha kon in de loop van de tweede helft het krachtsverschil tussen beide ploegen toch nog in de score uitdrukken. Wim Mollers zorgde met een mooie individuele actie voor de 5-0. De middenvelder slalomde tussen twee tegenstanders door, zette met een schijnbeweging de keeper op het verkeerde been en schoot simpel raak. Tim Bendermacher zorgde voor het laatste doelpunt van de middag door de bal hard in het dak van het doel binnen te schieten, 6-0.

Hertha blijft door de overwinning staan op de tweede plaats. OSO speelde gelijk tegen Muiden en SDZ won bij OSM'75. De overige wedstrijden werden afgelast door de vele regenval van de laatste dagen.

Koploper Hertha 2 kwam in de topper tegen nummer twee Argon niet verder dan 1-1. In een wedstrijd waar Hertha vooral in de beginfase de nodige kansen kreeg, kwam het in de eerste helft verassend op 0-1 achterstand. In de tweede helft zorgde aanvoeder Albert Haveman (foto) voor de gelijkmaker. Hertha 2 verdiende de drie punten en ging op zoek naar de overwinning, maar het kwam niet verder dan een gelijkspel. Hertha 2 is ongeslagen dit seizoen en blijft, ondanks het gelijke spel, koploper in de competitie. Komende zaterdag speelt Hertha 2 thuis tegen Maarssen, de wedstrijd begint om 12.00 uur.

Hertha 1 heeft zaterdag geen competitiewedstrijd, maar het speelt een oefenwedstrijd tegen FC Hilversum 1. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark de Molmhoek.

Hertha heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen RAP met 6-0 gewonnen. In een rommelige wedstrijd boekte Hertha zijn zesde overwinning van het seizoen en blijft daarmee in het spoor van koploper Vliegdorp. Hertha had zich voorgenomen om de gasten uit Amstelveen direct onder de druk te zetten en met snelle … Lees meer »