Wilhelmina Dames 1 – Atalante Dames 1

Geplaatst op: 6 april 2009

Vrijdagavond 3 april moesten de Vinkeveense dames, gesponsord door Fa. Krijn Verbruggen, hun voorlaatste wedstrijd spelen tegen Wilhelmina in Amersfoort. Coach Sjaak Immerzeel zette een beginopstelling neer met veel lengte in het veld. Aangezien bij Wilhelmina in het veld ook een 3-tal zeer lange dames spelen hoopte hij op deze manier voldoende tegenstand te kunnen bieden. Dit lukte in de eerste fase van de wedstrijd ook zeer goed. Met name door een goede servicedruk wisten de dames een flinke voorsprong op te bouwen. Het team uit Amersfoort hield het hoofd echter koel en wist langzamerhand steeds dichterbij te komen door goed geplaatste ballen ver in het achterveld. De pass aan Vinkeveense zijde werd minder goed verzorgd waardoor setupster Janine Köneman alle zeilen bij moest zetten om haar aanvalsters te kunnen bedienen. Dit lukte haar echter prima waardoor Atalante aanvallend goed bleef scoren. De eerste set werd met 22-25gewonnen door Atalante.

In de tweede set ging de strijd in eerste instantie gelijk op. Atalante bleef moeite houden met de verzorging van de pass waardoor in eerste instantie de aanvalsters niet optimaal konden scoren. Ook in de verdediging was er aan Vinkeveense zijde verbetering mogelijk. De achterspeelsters trokken te veel naar voren waardoor het gehele achterveld open lag voor de ploeg uit Amersfoort om te scoren. Hier maakten ze dan ook regelmatig gebruik van. Maar de Haaxman equipe bleef vol enthousiasme volleyballen en een aantal mooie reddingen van Irma Schouten zorgden er voor dat de rally's door Atalante konden worden afgemaakt. Dit leidde tot een voorsprong die uiteindelijk niet meer uit handen werd gegeven. De tweede set werd eveneens door Atalante gewonnen met 17-25.

De derde set werd Inge Tanja gewisseld voor Carin van Tellingen. Minder lengte in het veld maar dit maakte voor het spelverloop niet veel uit. De dames konden met name door een goede servicedruk uitlopen op de ploeg uit Amersfoort. En ondanks dat er zowel verdedigend als aanvallend geen spectaculair volleybal werd gespeeld maakte Atalante in deze fase van de wedstrijd de minste fouten. Dit resulteerde wederom in een setwinst, 18-25. Na het 0-4 verlies van afgelopen week tegen de nummer 4 uit de competitie was een volle winst op de nummer 7 deze avond niet onmogelijk. Maar in de 4e set wilde het niet meer lukken. Misverstanden in de verdediging en te weinig lef in de aanval zorgden voor een achterstand in deze set. Een aantal goede blokkeringen van Inge Tanja en Suzan Heijne konden hierin geen ommekeer brengen. Helaas werd de laatste set verloren met 25-21. Maar door de 1-3 overwinning staat Atalante nog steeds op een keurige tweede plaats in de competitie. Vrijdag 17 april spelen de dames de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen de hekkensluiter van de competitie SVU. U bent van harte welkom om 21.00 uur om Dames 1 nog één keer aan te komen moedigen.

Bron: Ingezonden Stukken

Vrijdagavond 3 april moesten de Vinkeveense dames, gesponsord door Fa. Krijn Verbruggen, hun voorlaatste wedstrijd spelen tegen Wilhelmina in Amersfoort. Coach Sjaak Immerzeel zette een beginopstelling neer met veel lengte in het veld. Aangezien bij Wilhelmina in het veld ook een 3-tal zeer lange dames spelen hoopte hij op deze … Lees meer »