001 - Karwei

De Vinken 1 zegt de tweede klasse vaarwel

Geplaatst op: 16 maart 2009
Het eerste team van De Vinken speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen het Noordwijkse Fluks. Voor beide korfbalteams was het de beslissende wedstrijd voor handhaving in de tweede klasse. Ondanks de wil en de strijdlust van de Fortisformatie nam Fluks de gehele wedstrijd het voortouw. Na een 9-7 ruststand werd alles op alles gezet om degradatie te voorkomen. Het waren de Noordwijkers die bleven scoren, waardoor de eindstand resulteerde in een 20-12 winst voor Fluks.

Kansen
Na de winst, vorige week, in een zenuwslopende wedstrijd tegen hekkensluiter Nova moest De Vinken vandaag ook winnen. Deze wedstrijd speelden opnieuw Helene Kroon en Miranda Meulstee mee op de plaatsen van de geblesseerde Charita Hazeleger en Melanie Kroon. Voorafgaande het begin van de wedstrijd was de spanning bij de twee ploegen duidelijk voelbaar.
Onder het applaus van de meegereisde supporters startten in de aanval Joyce Kroon, Helene Kroon, Pascal Kroon en Ruud Oussoren. Verdedigend begonnen Mariska Meulstee, Miranda Meulstee, Peter Kooijman en Peter Koeleman.

Met de eerste twee Noordwijkse aanvallen liet Fluks meteen de tanden zien, het resultaat was een 2-0 voorsprong. Het eerste Vinkendoelpunt kwam uit de handen van Miranda door middel van een afstandschot. Na opnieuw een Flukse treffer van afstand ging Joyce door haar enkel. In eerste instantie kon ze door spelen, maar na een ongelukkige botsing in dezelfde aanval moest Joyce het veld hinkend verlaten. Voormalige eerste speelster Suzanne Kroon was haar invalster. De strafworp die volgde uit de botsing werd door Helene benut, waardoor de stand 3-2 werd. De gelijkmaker was een afstandschot van Ruud. Aanvallend werden de functies goed ingevuld en de Vinkeveners hadden genoeg kansen. Verdedigend liet De Vinken zich in paalzone geregeld verrassen door slimme balletjes of door een dubbele aangeef. Tot aan de rust bleef de stand dicht in elkaars buurt. Vinkentreffers kwamen van Mariska (2 keer) en opnieuw Miranda en Helene met mooie afstandschoten.

Het doek valt
Na de rust waren het de Noordwijkers opnieuw die snel doel troffen. Na de 11-7 kwam De Vinken nog dichtbij door treffers van Peter Kooijman en Mariska. Ook een treffer van Fluks kon snel beantwoord worden door Suzanne, nadat Pascal goed vangwerk had verricht.

Begin tweede helft drukte Fluks De Vinken eens goed op de feiten. Binnen 10 minuten wist het achttal uit Noordwijk maar liefst 7 maal te scoren. Ondertussen waren vedettes Diana van Dasler en Arjan Kroon in het spel gekomen om De Vinken weer terug in de wedstrijd te brengen. Ook aan de kant van Fluks werden meerdere wissels ingebracht.
Mariska verzilverde een strafworp, wat de stand op 17-11 bracht. De Vinken bleef ervoor vechten, maar ondanks de vele kansen wist het vlaggenschip de bal niet vaak genoeg door de korf te krijgen. Verdedigend waren Peter Kooijman en Peter Koeleman erg fanatiek om de bal in de sprongduels te onderscheppen. Fluks bleef scoren met fraaie afstandschoten en omdraaiballen en zetten een 20-11 voorsprong op het scorebord. Na de laatste doorloopbal van Peter Kooijman klonk het funeste eindsignaal.

En waar bij Fluks de handen omhoog gingen, dropen de Vinkeveners teleurgesteld van het veld af.

Met dit resultaat degradeert De Vinken 1 naar de derde klasse. Het afgelopen zaalseizoen zijn te veel wedstrijden onnodig verloren, waardoor De Vinken zichzelf in de nesten heeft gewerkt. Alle invallers en reserves bedankt voor jullie inzet!

Het eerste team van De Vinken speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen het Noordwijkse Fluks. Voor beide korfbalteams was het de beslissende wedstrijd voor handhaving in de tweede klasse. Ondanks de wil en de strijdlust van de Fortisformatie nam Fluks de gehele wedstrijd het voortouw. Na … Lees meer »