HVM Heren 1 heeft top 3 niet meer in zicht…

Geplaatst op: 6 november 2006
Heren 1 heeft in de herfstvakantie niet stil gezeten. Er moest hard gewerkt worden aan het scorende vermogen en aan de interne communicatie.

Dus hebben wij extra trainingen gehad en daarnaast nog een oefenwedstrijd tegen Doorn. Deze wedstrijd ging helaas verloren met 3-0 maar daar hebben we wel veel van geleerd. Helaas zat er ook nog een smetje aan deze wedstrijd, omdat vlak voor de rust onze keeper Pieter Halbertsma zijn enkelbanden scheurde.

Afgelopen zondag kreeg onze competitie een vervolg en meteen met een belangrijke wedstrijd uit bij de heren van Purmerend. Deze wedstrijd was het van groot belang om de 3 punten mee naar Mijdrecht mee te nemen om aansluiting te krijgen bij de top 3.

De eerste helft.
We begonnen onzeker aan de wedstrijd, niet wetend wat wij van deze heren konden verwachten. Het eerste kwartier speelde zich dan ook vooral af op het middenveld, waar er zowel door Purmerend en ons werd geknoeid met het balbezit. Zo af en toe een mooie combinatie maar het vervolg was dan meestal balverlies lijden. Na 10 minuten was er dan eindelijk een mooi opgezette aanval vanuit het middenveld, waar Erik Jan van Tol een groot aandeel in had. Vanaf rand cirkel wist hij (EJ) de bal hoog richting de linkerkruising te slaan, maar helaas stond de keeper op het juiste been en kon deze bal nog maar net uit het doel tikken. Het leek erop dat Purmerend hier flink van geschrokken was, want door deze actie gingen de heren een stapje harder lopen. Door het vele balverlies op ons middenveld profiteerden de aanvallers van Purmerend en wisten nog voor de rust 2 maal het doel te raken. Het doel wat verdedigd wordt door een oud keeper (Tijmen) van Almere, dit omdat Pieter Halbertsma een tijdje uit de roulatie is.

Rust

De tweede helft.
Omdat Purmerend ons er niet van kon overtuigen deze wedstrijd als winnaar af te sluiten, waren wij vanaf de eerste minuut van de 2e helft erg gebrand om hier wat aan te gaan doen. Na wederom veel gerommel op het middenveld wist Erik Jan van Tol weer eens naar voren te komen en vervolgens een schitterend pasje te geven aan onze vrijstaande spits Yannick Roling Die vervolgens deze bal met een schitterend lobje over de keeper heen het doel wist te treffen. Dezelfde Yannick R. zou vervolgens ernstig geblesseerd raken na een duel met 1 van de verdedigers van Purmerend. Yannick was in balbezit en toen was de verdediger zo vriendelijk om Yannick volop zijn knieschijf te raken met de krul van zijn stick. Totaal geen intensie om voor de bal te gaan, met als eindresultaat een gat in de knie van Yannick die vervolgens naar het ziekenhuis werd afgevoerd om deze te laten dichten. Hoe het nu verder gaat met zijn knie, is nog niet bekend. Weer een smetje op de wedstrijd en dit was dan ook te merken aan ons spel. We stonden erbij en keken er naar hoe Purmerend hier zijn voordeel uit haalde. Geen organisatie meer aan onze kant, dus eindigde deze wedstrijd in een 6-1 overwinning voor de gastheren. Er is maar 1 positief punt wat we na de wedstrijd hebben kunnen constateren, we hebben eindelijk weer eens gescoord! Een gelijkenis met Arsenal zal ons zeker niet misstaan.

Bedankt!
De heren van de Kikkers waren dit weekend vrij en waren ook aanwezig op het terrein van Purmerend om te kijken of wij deze heren konden verslaan. Heren, bij deze heel erg bedankt voor jullie support langs de zijlijn. Helaas hebben wij jullie niet kunnen helpen om het gat tussen de nummers 1 & 2 groter te maken.

Doelstelling
Onze doelstelling zal vanaf nu moeten worden bijgesteld, dit omdat het gat richting de top 3 wel erg gegroeid is. Er moeten nog gekke dingen gebeuren om hier in terecht te komen.

Zondag 12 november
Volgend weekend spelen wij thuis tegen Hoorn, de nummer 3 van deze competitie. De wedstrijd begint om 14:30u. Dus komt allen om ons aan te moedigen, wij hebben dit namelijk hard nodig!

Heren 1 heeft in de herfstvakantie niet stil gezeten. Er moest hard gewerkt worden aan het scorende vermogen en aan de interne communicatie. Dus hebben wij extra trainingen gehad en daarnaast nog een oefenwedstrijd tegen Doorn. Deze wedstrijd ging helaas verloren met 3-0 maar daar hebben we wel veel van … Lees meer »