CSW haalt bakzeil in Amersfoort

Geplaatst op: 6 november 2006
Het goede spel van CSW tegen VVZ heeft helaas geen vervolg gekregen in het zespuntenduel tegen CJVV in Amersfoort.

CSW startte afgelopen zaterdag door blessures zonder spits Bulut en laatste man Groenewegen. Met een gedurfd 3-5-2 systeem probeerde coach Van den Ing de ploeg uit Amersfoort te bestrijden.

De openingsfase was nog wel veelbelovend want Ronald Lucassen kon na zo’n 10 minuten spelen vrij op de keeper aflopen. Zijn schot verdween helaas naast het doel van CJVV. CSW is de afgelopen maand gewend geraakt aan het spelen op kunstgras, maar een echte wedstrijd zoals deze middag heeft er nog niet ingezeten. Dat het ene gras niet het andere is, bewees ook deze middag. Een stroef en harde kunstgrasmat werd was de bodem waarop de 22 spelers moesten acteren en de foutieve inspeel passes alsmede de slechte controle was niet van de lucht.

Na een klein kwartier was het de thuisploeg dat een voorsprong nam. Een corner kon vrijwel ongehinderd langs keeper Dennis Prins worden geknikt. CSW kroop wat uit zijn schulp en kreeg de beste kansen. Zo kon een schot van Frank Zaal nog worden geblokt, en kopte Maarten Smit vanuit vrijstaande positie langs de paal. Om maar met een oude voetbalregel te beginnen. Als je zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze wel, zo ook deze middag. Slordig rondspelen in de CSW defensie zorgde ervoor dat de bal zomaar kon worden ontfutseld en de spits van CJVV zorgde voor een ruime 2-0 ruststand.

Het veldspel van CSW bleef in de tweede helft weliswaar verzorgd maar echt gevaarlijk konden de Wilnissers niet worden. Schoten vanuit de tweede lijn waren een makkelijke prooi voor de sluitpost van CJVV. Halverwege de tweede helft verslikte Bas Spruit zich in een breedtepass en de snelle Amersfoortse spits ronde beheerst af. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld maar toch kon Jay Klaas Wijngaarden de hatelijke nul van het bord schieten. Wijngaarden passeerde zijn directe tegenstander in de zestien en ronde beheerst af.

Tot een echt slotoffensief kon het meer komen. Wel werd de einduitslag nog op het bord gezet toen een vlotlopende aanval in de verdediging van CSW vakkundig werd afgestraft, 4-1. Gelukkig voor CSW verloren de directe concurrenten zodat CSW nog niet direct in de gevarenzone is beland, maar dat het wel zaak is om zo snel mogelijk punten te gaan pakken, te beginnen volgende week, thuis tegen Roda'46 uit Leusden.

Het goede spel van CSW tegen VVZ heeft helaas geen vervolg gekregen in het zespuntenduel tegen CJVV in Amersfoort. CSW startte afgelopen zaterdag door blessures zonder spits Bulut en laatste man Groenewegen. Met een gedurfd 3-5-2 systeem probeerde coach Van den Ing de ploeg uit Amersfoort te bestrijden. De openingsfase … Lees meer »