De Vinken 3 wint van Koveni

Geplaatst op: 13 januari 2014

Op zaterdag 11 januari stond de eerste wedstrijd van 2014 op het programma voor het derde team van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen.
Om 16:15 trad De Vinken 3 aan tegen het derde team van Koveni (korfbalvereniging Nieuwegein), het team dat twee punten minder had in de competitie. Maar de niveauverschillen in poule zijn klein en alle teams kunnen (in theorie) van elkaar winnen. De eerste ontmoeting resulteerde in een 11-7 verlies, maar spelers en coach waren van mening dat er meer mogelijk was.

Motiverende woorden
In zijn voorbereidingsspeech sprak coach Jaco Kroon, die de gehele dag had geklust in de kantine, prima motiverende woorden. En het begon daarna goed voor De Vinken. Maaike van Peursem was op schot en wist twee van haar eerste drie doelpogingen te scoren. In het tweede aanvalsvak wist Rogier Schoenmaker hier na tien doelpuntloze minuten een vervolg aan te geven. Na nog eens tien minuten zonder scores maakte Koveni de 3-1. De Vinkeveners wisten daarna verder weg te lopen van Koveni, dat maar moeizaam in het spel kwam. Met een voorsprong van 6-2 voor De Vinken gingen beide teams de kleedkamer in.

Toch nog spannend
De tweede helft wist De Vinken de gecreëerde kansen niet meer af temaken. Als gevolg hier van kon Koveni terugkomen naar 6-5. Na de 7-6 had De Vinken 3 weer de overhand in de wedstrijd. In het laatste kwartier wist de blauwwitte equipe uit te lopen naar een 10-6 overwinning.
Weliswaar waren de coach en spelers niet tevreden over het spel en het afrondingspercentage van de gecreëerde kansen, maar het is wel heel fijn dat ook in een mindere wedstrijd de punten in eigen huis zijn gehouden!
De volgende wedstrijd is op 18 januari tegen koploper MIA in Amersfoort! Vanzelfsprekend bent u allen van harte uitgenodigd om na het avondeten te wedstrijd bezoeken (aanvang: 20:50).
De Vinkenscores waren van: Rogier Schoenmaker (5x), Maaike van Peursem (3x), Marco Gijsen (1x) en Lisa Kroon (1x)

Op zaterdag 11 januari stond de eerste wedstrijd van 2014 op het programma voor het derde team van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen.Om 16:15 trad De Vinken 3 aan tegen het derde team van Koveni (korfbalvereniging Nieuwegein), het team dat twee punten minder had in de competitie. Maar de niveauverschillen … Lees meer »