Thom Fokker maakt er dertien voor HVM

Geplaatst op: 13 januari 2014

De eerste wedstrijd van de dag was Pinoké de tegenstander. Dit team speelde met vijf veldspelers, zonder keeper. Dat brak de Amsterdammers lelijk op, al bij rust stond het 6-0 voor HVM, door een dubbele hattrick van Thom Fokker. Zijn broer Rick, de Mijdrechtse goalie, had aan de andere kant de nul gehouden. De tweede twintig minuten deed HVM het kalmer aan en kwam Pinoké beter in de wedstrijd. HVM scoorde niet meer, de tegenstander twee keer, waardoor de eindstand 6-2 werd.

Bijna twee uur later volgde de tweede wedstrijd, tegen Strawberries uit Velsen. Dit team kwam met dertien spelers, waardoor er steeds acht op de bank zaten en er heel vaak werd gewisseld. HVM heeft maar drie wisselspelers, waardoor de samenhang in het veld beter is.
De rood-zwarte Strawberries hadden geen uittenue meegenomen, maar de rood-blauwe Mijdrechters waren sportief en speelden in hun witte kleding.

HVM begon sterk, in de eerste twee minuten benutte Thom Fokker twee strafcorners. Bij de tweede daarvan ontstond er discussie tussen de scheidsrechters. De bal was omhoog gegaan via de keeper van Strawberries, wat op zich is toegestaan. Omdat de doelman echter de bal omhoog schopte, werd het toch een strafcorner.

Daarna ging het spel vijf minuten op en neer, voordat Strawberries sterk terugkwam en binnen tien minuten vier keer scoorde. HVM kreeg het moeilijk. De aanvallers kregen de harde passes van Jordy Jurgens en Brian Cornelissen onvoldoende onder controle, en de verdediging, met Wilte Falkena en keeper Fokker, kwam onder grote druk. Pas vier minuten voor rust kon Thom Fokker uit weer een strafcorner de marge verkleinen. Kort daarna passeerde Jurrian Hartwigsen drie tegenstanders en bracht de 4-4 ruststand op het scorebord.

Na rust keerde het tij. Meteen na de afslag bracht Fokker HVM op een voorsprong, die hij nog in dezelfde minuut verdubbelde, na een goede actie op rechts van Alexander Sterk. Strawberries kon even later de spanning nog terugbrengen, 6-5, maar direct na die aansluiting was Fokker weer succesvol uit een strafcorner. Hartwigsen bediende Fabian Biesmans voor de 8-5, en Alexander Sterk maakte er 9-5 van. Er waren toen nog acht minuten te spelen. Een Noord-Hollandse speler kreeg vervolgens geel voor verbaal geweld tegen de scheidsrechter. Eenmaal buiten het veld, herhaalde hij dit en kon met een rode kaart vertrekken. Hierna toonde HVM andermaal een sportief gezicht: aanvoerder Thom Fokker overlegde met de scheidsrechters, waardoor Strawberries wel een man minder op de bank had, maar gewoon met vijf de wedstrijd mocht uitspelen.

In de laatste minuten waren er nog enkele kansen voor beide partijen, Rick Fokker redde een keer fraai, Jordy Jurgens schoot naast, Jurrian Hartwigsen mikte een strafcorner op de paal. Alleen Thom Fokker scoorde nog een keer, na goed werk van Fabian Biesmans.
Zo werd het 10-5, en kunnen de Mijdrechters gaan denken aan promotie naar de overgangsklasse.

In die overgangsklasse speelde het eerste team van HVM in Hoorn. Het werden een 8-5 nederlaag en een 4-4 gelijkspel. De doelpunten kwamen daar op naam van Tom Gunther (5), Mats Kaas (3) en Erik-Jan van Tol.

Zondag speelden de hockeyers van HVM de tweede ronde in de zaalcompetitie. Thuis in sporthal De Phoenix scoorde Thom Fokker dertien goals in twee wedstrijden, waardoor de Mijdrechters met twaalf uit vier ruim aan kop gaan in de eerste klasse. De eerste wedstrijd van de dag was Pinoké de tegenstander. … Lees meer »