De spelers van Atlantis 3

Atlantis 3 wint na bloedstollende slotfase

Geplaatst op: 20 januari 2014

Alle ploegen in poule R4I van de zaalkorfbalcompetitie zijn aan elkaar gewaagd, daarom zou zelfs de wedstrijd tegen hekkensluiter Huizen 2 voor Atlantis 3 uit Mijdrecht een lastige worden. De uitwedstrijd eerder in het seizoen eindigde in een 14-12 overwinning voor Atlantis 3, wat gesponsord wordt door H.W. van der Laan b.v.. Na een aantal wedstrijden afwezigheid kon de ploeg weer rekenen op Barry van der Waa en Jan-Willem van Koeverden Brouwer.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg: de eerst twee doelpunten stonden al snel op het scorebord. Huizen kwam ook op gang en wist vanuit een 3-1 achterstand een voorsprong te pakken tot 3-4. Helaas moesten Barry van der Waa en Arjen Markus al vroeg gewisseld worden vanwege blessures. Ondanks deze twee vroege wissels bleef Atlantis scoren. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en dit werd weerspiegeld in de 5-5 ruststand.

Lisanne van Doornik speelde de tweede helft op de plaats van Sandra Pronk. Net als in de eerste helft was het Atlantis 3 dat scherper uit de startblokken kwam en een voorsprong van twee punten wist te pakken: 8-6. Huizen 2 kwam terug tot 9-9 en vanaf dat moment bleef het opnieuw gelijk opgaan. Jan-Willem had alles gegeven in zijn eerste wedstrijd in weken en werd gewisseld voor Harold Taal. Vanaf de 11-11 stand wisten de bezoekers toch een gaatje van twee punten te pakken en stond het 11-13. Met nog minuten te spelen bleef Atlantis 3 ervoor knokken en door twee doelpunten van Lisanne werd het toch weer gelijk: 13-13.

De klok gaf aan dat er nog twee minuten te spelen waren en balbezit was dus cruciaal. Het aanvalsvak wist de bal in aanval te houden door goed spel. Dit had veel kansen als resultaat, maar een doelpunt viel er niet. In de laatste tien seconden zag Jimmy de Koning een gaatje in de verdediging van Huizen en werd hij naar het oordeel van de scheidsrechter onreglementair gestopt. Aan de vaste strafworpnemer in dat vak, Martijn, was het dus de taak om de twee punten binnen te slepen. Hij bleef koel en scoorde waarna de scheidsrechter direct af floot voor het einde van de wedstrijd met een stand van 14-13 op het bord.

Zaterdag 25 januari speelt Atlantis 3 een uitwedstrijd tegen De Vinken 3. De wedstrijd begint om 16:15 uur in sporthal De Boei in Vinkeveen.

Alle ploegen in poule R4I van de zaalkorfbalcompetitie zijn aan elkaar gewaagd, daarom zou zelfs de wedstrijd tegen hekkensluiter Huizen 2 voor Atlantis 3 uit Mijdrecht een lastige worden. De uitwedstrijd eerder in het seizoen eindigde in een 14-12 overwinning voor Atlantis 3, wat gesponsord wordt door H.W. van der … Lees meer »