001 - Karwei
Goede eerste helft helpt De Vinken aan overwinning

Geplaatst op: 27 januari 2014

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van KV De Vinken in Nieuw-Vennep tegen middenmotor KIOS. In Vinkeveen wist KIOS zeven weken geleden in de slotfase met 11-12 te winnen. Ondanks een sterke eerste helft van de door Abn-Amro gesponsorde Vinkeveners wist KIOS hen het vuur wederom na aan de schenen te leggen. De Vinken zegevierde op fortuinlijke wijze met 10-11.

Sterke eerste helft
Coach Johan Kroon en verzorger Ron van Vliet konden deze zaterdag gelukkig weer gebruik maken van Gerwin Hazeleger. De rebounder van het eerste is hersteld van een wond aan zijn scheenbeen en mocht de verdediging vormen samen met Peter Koeleman en jeugdige speelsters Emese Kroon en Eva Hemelaar. Aan aanvallende zijde stond het vertrouwde kwartet met Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, Melanie Kroon en Annick Stokhof. In de vorige wedstrijd tegen KIOS kwam De Vinken tekort in het scoringsrendement. Ook nu waren er veel kansen, maar er kwamen te weinig doelpunten uit.

De Vinken startte furieus. Kelvin Hoogeboom schakelde zijn tegenstander in een een-tegen-een duel uit en vond de gele korf 1-0. KIOS bleef in het spoor door een snelle tegentreffer. Daarna echter zag het Nieuw-Vennepse publiek de thuisploeg niet in het gareel komen. Door een korte kans van Gerwin Hazeleger, een afstandstreffer van Eva Hemelaar en twee korte kansen van topscorer Rudy Oussoren kwam de tussenstand op 1-5. Even dacht KIOS terug in de wedstrijd te komen door een slimme bal onder de korf 2-5, maar treffers van achter een volgens Peter Koeleman (2x), Rudy Oussoren en Emese Kroon sloopten KIOS volledig 2-9. KIOS bleef vechten en met veel werklust en vrije ballen kwamen het oranje team naar 4-9. Aanvoerder Kelvin Hoogeboom beslechtte de eerste helft met een afstandsschot 4-10

Zoete koek in tweede helft
Zeven weken terug had het Vinkeveense vlaggenschip ook een riante voorsprong in de rust. KIOS vocht zich toen terug in de wedstrijd en pakte alsnog de winst. Vastbesloten om dit gegeven niet weer te herhalen begon Vinkeveen aan de tweede helft.
De Vinken had het moeilijk, zocht herhaaldelijk de korfzone op, creëerde veel kansen maar faalde hopeloos in de afronding. Open kansen werden gemist en de scherpte was ver te zoeken. Natuurlijk profiteerde KIOS optimaal van de ontbrekende doelpunten. Via vier afstandsschoten en een vrije bal kwam de thuisploeg bijna weer langszij: 9-10.
Gelukkig was het Gerwin Hazeleger, die van zich liet spreken. Hij gooide na een zelf verworven strafworp de korfbal door de mand 9-11. Minuten tikten voorbij, Jasper van Peursem kwam in het veld voor een moegestreden Peter Koeleman om nog meer rebound te verzorgen. Mede door de inzet van de invaller sleepte De Vinken de overwinning uit het vuur ten koste van KIOS. KIOS mocht nog eenmaal hopen op meer en kwam op 10-11, maar zij konden het tij toch niet keren. De Vinken wint…. met een zuur randje.

Ventura Sport
De ploeg uit Strijen komt op zaterdag 1 februari 2014 naar Vinkeveen. Ventura Sport heeft de wedstrijdpunten hard nodig om uit de degradatie te blijven. De Vinken mag zich nog steeds vice-koploper noemen en verdedigt een tweede plek die tevens recht heeft op een promotiewedstrijd naar de felbegeerde tweede klasse. De wedstrijd wordt gespeeld om 15.45 uur in de sporthal in Vinkeveen.

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van KV De Vinken in Nieuw-Vennep tegen middenmotor KIOS. In Vinkeveen wist KIOS zeven weken geleden in de slotfase met 11-12 te winnen. Ondanks een sterke eerste helft van de door Abn-Amro gesponsorde Vinkeveners wist KIOS hen het vuur wederom na aan de schenen te … Lees meer »