Koploper Atalante H1 vergroot afstand op nr 2

Geplaatst op: 27 januari 2014

De wedstrijd werd begonnen met Jeroen als spelverdeler, Erik als diagonaal, Bas en Yorick (die gelukkig weer beter was) op het midden en Leroy en Iwan op de buitenkant. Martijn was aangetrokken om bij grote problemen in te vallen en hield de bank voor ons bezet. Frans was lekker in de sneeuw aan het skiën en kon daardoor niet aanwezig zijn.

Zoals in elke wedstrijd die Atalante het afgelopen seizoen speelde, kwamen de groen-gelen weer hard uit de startblokken. De druk werd meteen bij VHZ gelegd door een sterk serverend Atalante, waardoor de passing niet goed aankwam bij de spelverdeler van VHZ. Die op zijn beurt zijn middenaanvallers niet goed kon bedienen, waardoor de aanval zeer voorspelbaar werd voor de blokkering en verdediging van Atalante. Het duurde daardoor dan ook niet lang of Atalante H1 nam een ruime voorsprong op VHZ. Deze werd door goed en solide spel van Atalante dan ook niet meer uit handen gegeven. 25-15 was dan ook het resultaat in de eerste set.

Set twee werd in dezelfde opstelling gestart als in de eerste set. VHZ had zich herpakt na de eerste set en legde nu de druk op de passing van Atalante, die op hun beurt de bal niet lekker bij de spelverdeler Jeroen kon krijgen. Het verliep moeizaam bij de A-Side mannen. Dit was ook mede te danken aan het spel van VHZ dat een stuk beter speelde dan in de eerste set. De pass was beter verzorgd waardoor de aanval het ook makkelijker kreeg bij VHZ. Atalante stapelde fout op fout en moest knokken om niet ten onder te gaan aan hun eigen spel. Gelukkig bracht de timeout enige uitkomst en met wat nuttige aanwijzingen van Martijn ging Atalante op 12-16 weer gemotiveerd het veld in. Het vuur kwam weer een beetje terug met een aantal mooie reddingen van Erik en Bas. Deze werden goed afgemaakt door Yorick en Iwan. Er werd hard geknokt aan beide kanten van het net en sommige rally's duurden dan ook wel 6 ballen lang. De ene na de andere harde aanval werd er uit geperst door beide teams en de ene na de ander harde aanval werd dan ook verdedigd door beide teams. Toch bleek Atalante het net iets stabielere team te zijn en maakte dan ook weer het verschil tegen het einde van de set met een dreigende service en een sterke aanval. 25-22 was de uitslag van deze spannende set die ook zomaar door VHZ gewonnen had kunnen worden.

Door deze moeizame set was Atalante weer een beetje wakker geschud. Dit zou zonder meer geen makkelijke wedstrijd worden. VHZ was niet van plan om het zonder slag of stoot op te geven. Maar de klap van het niet winnen van de tweede set zat er nog een beetje in bij VHZ. Atalante speelde geconcentreerd en pikte weer het niveau op van de eerste set. De derde set verliep dan ook hetzelfde als in de eerste set. Veel servicedruk en een goed variërende spelverdeling maakte dat Atalante al vroeg in de set een ruime voorsprong nam van 6 puntjes. VHZ probeerde nog wel wat terug te doen, maar kon geen vuist maken. De set werd dan ook ruim gewonnen met 25-15.

De vierde en laatste set werd weer een mooi gelijk oplopende set. Door goed spel van beide kanten bleef het lang gelijk op gaan. Op 16-15 werd het verschil gemaakt door een sterke service serie van Bas, die Atalante naar een comfortabele 20-16 serveerde. Dit verschil werd niet meer goed gemaakt door de mannen van VHZ. Deze set werd met 25-19 dan ook winnend afgesloten. 4-0 en weer een stap richting het kampioenschap. Dit mede dankzij het feit dat Oberon (de nummer 2 in de competitie) met 3-1 had verloren van VV Amsterdam. Atalante H1 heeft hierdoor een zeer grote voorsprong genomen van 19 punten op Oberon.

Publiek bedankt voor het juichen en aanmoedigen. Martijn bedankt voor je goede advies in de timeouts. Wellicht zien we iedereen weer op vrijdag 31 januari om 20:00 uur in Weesp bij de wedstrijd tegen Oberon.

Vrijdag 24 Januari was de returnwedstrijd voor A-Side Atalante H1 tegen VHZ H1 in de Boei te Vinkeveen. De uitwedstrijd was met 1-3 gewonnen door Atalante, dus er was nog wat recht te zetten voor de mannen van VHZ. De wedstrijd werd begonnen met Jeroen als spelverdeler, Erik als diagonaal, … Lees meer »