Debutant Chiel van Leeuwen belangrijk voor VZOD

VZOD wint overtuigend van Hekkensluiter Dordrecht

Geplaatst op: 29 januari 2014

Voor VZOD stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Dordrecht op het programma. Met debutant Chiel van Leeuwen in de basis begon VZOD aan de wedstrijd. Gezien het feit dat Dordrecht haar enige wedstrijdpunten aan VZOD te danken heeft, had het vlaggenschip van VZOD nog een appeltje met deze ploeg te schillen. In de eerste helft ging de score gelijk op en werd geopend met een afstandsschot van Josine Verburg gevolgd door de gelijkmaker van een goed aanvallende heer van Dordrecht. Echter werd deze heer de rest van de wedstrijd prima verdedigd door Chiel, waardoor zijn doelpuntenreeks zeer beperkt bleef. Onze debutant was ook degene die zorgde voor de belangrijke aansluitingstreffer in de eerste helft (5-5). Verder zorgden de vrije ballen en afstandsschoten van de goed spelende Donja Passies voor de doelpunten in de eerste helft. Eric Spaargaren en Josine Verburg brachten de ruststand op 6-8 door een strafworp en een afstandsschot, waardoor VZOD toch met een voorsprong de rust in ging.

De tweede helft mag eenzijdig genoemd worden. VZOD begon met een doorloopbal en afstandsschot van Donja Passies (6-10). Dordrecht stribbelde nog even tegen en kwam terug tot 8-10, maar daarna was het uit met de pret. Na doelpunten van Jessica Zijerveld, Donja Passies, Josine Verburg, Martijn Vervark en Dineke Westerhof stond het 8-17 op het scorebord. Dordrecht maakte nog een tegendoelpunt, wat de stand op 9-17 bracht. Vervolgens mocht Fenne van der Zwaard haar debuut in VZOD 1 maken, welke zij bekroonde met een prachtig afstandsschot. Dit bracht de eindstand, samen met een puntertje van Jessica Zijerveld, op 9-19.
Volgende week speelt VZOD 1 thuis in de Proosdijhal (aanvang:13:30 uur) tegen koploper Trekvogels. Bij de uitwedstrijd heeft VZOD het de koploper aardig lastig gemaakt, dus wie weet kan er thuis, met een enthousiast publiek, wel punten gepakt worden.

VZOD 2 wist dit weekend helaas niet te winnen van koploper Apollo, waardoor de kans op aansluiting in duigen viel. Dit drukte helaas een negatieve stempel op een tot nu toe prima seizoen. VZOD 2 speelt volgende week om 12:20 thuis in de Proosdijhal tegen Triaz 3.

Voor VZOD stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Dordrecht op het programma. Met debutant Chiel van Leeuwen in de basis begon VZOD aan de wedstrijd. Gezien het feit dat Dordrecht haar enige wedstrijdpunten aan VZOD te danken heeft, had het vlaggenschip van VZOD nog een appeltje met deze ploeg … Lees meer »