Hertha F2 walst over Victoria met 9-1

Geplaatst op: 3 februari 2014

Zaterdag 1 februari stond de eerste thuiswedstrijd van Hertha's F2 op het programma. Tegenstander was Victoria F16. De technische staf van Hertha kon beschikken over een bijna compleet team, alleen Sander van Senten ontbrak vanwege een gebroken pols. Deze werd niet opgelopen in de voorgaande wedstrijd maar door een ongelukkige val kunnen de trainers/leiders, Maarten van Dam en Duncan van Senten niet over hem beschikken. Een flinke tegenvaller, maar met de 8 andere kanjers moest Victoria F16 een niet al te groot obstakel zijn. In het eerste deel van de competitie werd dit team in de bekercompetitie met 14-1 verslagen. Ook deze wedstrijd waren de F2 mannen op schot, voor rust 7 treffers, na rust nog 2. Wellicht was de voortdurende regenval en wind hier mede schuldig aan.

Met Noa aan de kant als wissel, begon de staf met Ravi in de goal, Sem, Luc, Levi, Rens, Calvin en andere Sem aan de wedstrijd. Binnen twee minuten kon er gejuicht worden. Luc van Dam bracht de 1-0 op het scorebord met een mooie knal. Hertha speelde nagenoeg op de helft van de tegenstander, die compleet overlopen werd. In de vierde minuut was het Sem van Til die uithaalde vanaf een meter of 10, en daarmee de keeper kansloos liet, 2-0. Het is eenrichtingsverkeer, Hertha krijgt kans op kans maar de Victoria keeper is op sommige momenten een echte sta in de weg. Hij houd zijn doel tot op dat moment aardig schoon. In de negende minuut is het Noa die zijn voeten laat spreken. Met een doffe knal tekent hij voor Hertha's derde treffer, 3-0. De honger van de jonge Herthanen is niet gestild. Ondanks de regen en wind houden ze het spel breed, laten ze mooie passen zien en weten ze elkaar goed te vinden. In de veertiende minuut is het Calvin die het net doet bollen. Een scrimmage voor het doel levert hem de bal op en daar weet hij wel raad mee. Met een snelle voetbeweging maakt hij de 4-0. Weer een minuut later kan er weer gejuicht worden. Zo blijven we warm langs de lijn met al dat gejuich. Sem van Til ontfutselt een Victoria speler de bal en laat de keeper kansloos met een mooie bal in de kort hoek, 5-0. Hertha's blijft de tegenstander onder druk zetten en doordat vroege storen weet Victoria de bal maar moeilijk weg te krijgen. In een wirwar van spelers komt de afgeslagen bal bij Noa terecht die op het doel schiet. De bal wordt nog aangeraakt door een Victoria speler en verdwijnt achter de keeper, 6-0. De jonge Herthanen willen blijkbaar dubbele cijfers halen voor de rust, in de 19de minuut scoort Calvin zijn tweede.

Na de rust bleek de kou de grootste tegenstander van Hertha. De wil was duidelijk aanwezig en het overwicht ook maar het vizier van de mannen was duidelijk minder scherp dan in de eerste helft. Wat wel geconstateerd werd is dat de jonge helden prima overspeelden naar elkaar. De breedte van het veld werd goed gebruikt. Luc en Rens hielden om beurten bij afwezigheid van Sander de boel goed dicht achterin. Op één keer na dan, Luc verspeelde de bal, baalde hier zo van dat hij vergat achter de man aan te gaan. Die legde keurig op zij en de aanvaller van Victoria liet keeper Levi, die echt alleen maar kou stond de lijden kansloos. De enige bal van de tweede helft die Levi kreeg, moest hij helaas laten lopen, 7-1. Sem Veenhof en Calvin hielden het middenveld keurig breed, het waren ook beide spelers die Victoria tot wanhoop dreven. Sem van Til, Noa Gosselaar en Ravi Verbruggen hielden de verdedigers van Victoria aan het werk. Sem van Til was goed op dreef deze wedstrijd. Met een paar puike voorzetten, op maat genomen corners en enkele doelpogingen was hij bijna ongrijpbaar voor de spelers van Victoria. Noa scoorde de 8-1 en Sem van Til, zoals gezegd prima op dreef deze wedstrijd tekende voor de 9-1.

Volgende week reizen de mannen af naar Graveland om daar tegen de F4 van de gelijknamige vereniging te spelen.

De technische staf van Hertha's F2 is bijzonder trots op hun spelers die ondanks de regen en wind een prima wedstrijd gespeeld hebben. De trainingvormen komen langzaam terug in de wedstrijd en dat maakt de leiding extra trots, maar het zijn toch de mannen die deze opdrachten in het veld prima uitvoeren.

Zaterdag 1 februari stond de eerste thuiswedstrijd van Hertha's F2 op het programma. Tegenstander was Victoria F16. De technische staf van Hertha kon beschikken over een bijna compleet team, alleen Sander van Senten ontbrak vanwege een gebroken pols. Deze werd niet opgelopen in de voorgaande wedstrijd maar door een ongelukkige … Lees meer »