De Vinken verslaat Ventura

Geplaatst op: 3 februari 2014

Team van de week
Met team van de week de D1 als extra support op de bank en de in allerijl aangebrachte Bouthoorn Teletrainingmanden kon de thuisploeg binnen vier minuten uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Een fraai uitgespeelde kans van de eerste aanval met Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, Melanie Kroon en Annick Stokhof werd door de laatste netjes verzilverd. Captain Kelvin Hoogeboom knalde direct hierna 2-0 door het plastic. En het volgende schot van Peter Koeleman was ook al direct raak. De tweede aanval met Koeleman, Gerwin Hazeleger, Eva Hemelaar en Emese Kroon liet al snel daarna via een fraaie doorloper van Hazeleger de 4-0 optekenen. Even was er verontrusting toen Peter Koeleman zichtbaar zijn rug blesseerde. Een korte behandeling hielp de taaie rebounder echter weer op de been, hetgeen Rudy Oussoren tot 5-0 en niet veel later ook tot 6-0 inspireerde. Een doorloopbal voor Strijen betekende 6-1, maar daarna was het alleen nog maar De Vinken dat het spel bepaalde. Terwijl het publiek door de supportersvereniging Vinken Vikings op taart werd getrakteerd kon het Vinkeveense vlaggenschip rustig doorscoren. Een mooie wegtrekbal van Eva Hemelaar en een zeker zo fraaie doorloopbal van Melanie Kroon bepaalden de ruststand op 8-1.

Evenwicht
In de tweede helft kon Ventura meer evenwicht in de score brengen. De zevenpunten voorsprong liet De Vinken zicht echter niet meer ontglippen. Op 8-2 verdiende Eva Hemelaar een strafworp, die Gerwin Hazeleger keurig benutte. Op 9-4 werd Kelvin Hoogeboom bij een aanvalsactie stevig getorpedeerd. De lange Mijdrechtenaar kon vanaf de stip terecht deze overtreding afstraffen. Een typische Koeleman uitwijk leverde 11-4 op en nadat Gerwin Hazeleger ook een door Emese Kroon verkregen strafworp verzilverde mochten de bezoekers weer een keertje scoren.

Een handig doorspeelballetje van Hoogeboom op Ruud Oussoren bracht Vinken’s topscorer vogelvrij onder de korf: 13-5 was een feit. Eva Hemelaar onderstreepte haar sterke optreden met een mooie doorloopbal. Een defensief foutje leverde 14-6 op, maar Ruud Oussoren was van afstand lekker trefzeker: 15-6. Een strafworp voor Ventura was voor trainer-coach Johan Kroon het sein om te wisselen. Junior Jelle Mul kwam in het veld voor Peter Koeleman en Roosmarijn Mooij kwam op de plek van Emese Kroon. Nog een Strijense strafworp en een treffer van afstand brachten de bezoekers ietsje dichterbij, maar treffers van Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom maakten duidelijk dat er maar een team kon winnen deze middag. In de laatste minuut mocht Ventura nog een maal tegenscoren. Eindstand 17-10.

In de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag had De Vinken 1 weinig moeite met degradatiekandidaat Ventura Sport uit Strijen. In de eerste helft kwamen de bezoekers er amper aan te pas. Na een 8-1 ruststand liep het Vinkeveense Abn-amroteam uit naar een 17-10 eindoverwinning. Team van de weekMet team van … Lees meer »