001 - Karwei
Atlantis 1 met trainers/coaches Frits Bruijntjes en Marijke Pauw

Atlantis gaat met winst naar topper

Geplaatst op: 3 februari 2014

Zaterdag 1 februari speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis in het grote sportcentrum Olympos tegen de Hebbes. Deze Utrechtse studentenploeg stond op dat moment zevende op de ranglijst. De Mijdrechtenaren stonden voor de aanvang van de wedstrijd op de derde plaats en konden niets anders doen dan winnen om druk te blijven houden op de twee bovenste ploegen op de ranglijst, ZKC ’31 en ACKC.

Om 15:30 floot de scheidsrechter de wedstrijd in en werd de eerste balverplaatsing door Hebbes gepleegd. Binnen een kwartier speelde Atlantis goed korfbal waarbij er al snel een 0-5 voorsprong behaald werd. Maar al snel slopen er toch wat foutjes in het spel van de Mijdrechtse ploeg waardoor er naar het idee van de ploeg, teveel tegendoelpunten werden geïncasseerd. Met de rust stond er namelijk een 5-11 voorsprong op het scorebord waar het gevoel er toch was dat dit gat groter had kunnen zijn.

Coach Frits Bruijntjes en Marijke Pauw gaven dan ook aan dat het aantal tegendoelpunten in de tweede helft omlaag moest door simpelweg scherp te blijven. Na rust was het opnieuw Atlantis dat beter aan de helft begon en de stand naar 5-13 tilde, maar Hebbes had gelijk het antwoord klaar en maakten er 7-13 van. Dit gat van zes doelpunten bleef aanwezig tot de stand van 10-16 waarna het vlaggenschip van Atlantis er toch nog even een slotoffensief uit gooide. Na het laatste fluitsignaal stond er een eindstand van 12-20 op het scorebord.

Voor Atlantis was het een wedstrijd van meerdere gevoelens. De overwinning werd vrij eenvoudig behaald maar het spel liet af en toe te wensen over. Hierdoor is het nu zaak om alle koppies de goede kant op te krijgen want komende zaterdag komt koploper ACKC op bezoek. Wil Atlantis de kans op promotie behouden dan moet er gewonnen worden van de bezoekende ploeg. Hiervoor vraagt het team u om hen te komen supporteren bij deze belangrijke wedstrijd! De aanvang zal zijn om 17:40.

Zaterdag 1 februari speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis in het grote sportcentrum Olympos tegen de Hebbes. Deze Utrechtse studentenploeg stond op dat moment zevende op de ranglijst. De Mijdrechtenaren stonden voor de aanvang van de wedstrijd op de derde plaats en konden niets anders doen dan winnen om druk … Lees meer »