Doelpuntenfestijn HVM

Geplaatst op: 13 februari 2014

Zondag speelden de heren van HVM’s eerste zaalhockeyteam in de Mijdrechtse sporthal De Phoenix hun laatste wedstrijden. Het was erop of eronder, want zowel promotie als degradatie behoorde nog tot de mogelijkheden. De heren deden wat moest, ze wonnen beide wedstrijden, scoorden zeventien doelpunten en eindigden daardoor als derde in de overgangsklasse. Hierdoor handhaafden zij zich.

De eerste wedstrijd was tegen het Amsterdamse Westerpark, die maar één punt meer hadden. De wedstrijd begon aftastend, maar na twee minuten zette Mats Kaas HVM op voorsprong. Even later voorkwam keeper Pyke Poldermans de gelijkmaker, uit de tweede strafcorner van Westerpark. Een minuut later kregen de Mijdrechters drie strafcorners op rij, waaruit Tom Gunther de 2-0 op het scorebord bracht. Westerpark drong aan, maar uit een uitbraak scoorde Erik-Jan van Tol de 3-0. Even later had Gunther kans op een tweede goal, maar zijn strafbal miste. Toch vergrootte HVM de marge, na een klein kwartier scoorde Gunther alsnog, na een fraaie actie van Casper Slot. Even later verkleinden de Amsterdammers de achterstand uit een strafcorner.

Na de rust duurde het even voor er weer een doelpunt viel. Via Gunther en Slot liep HVM uit naar 6-1. Westerpark haalde de keeper eruit en speelde verder met vijf veldspelers. Dat leverde wel kansen op, maar geen doelpunten. Wel aan de andere kant, met scores van Kaas en Slot, 8-1. In de laatste minuut kon Westerpark nog wat terugdoen, 8-2, maar Tom Gunther bepaalde de eindstand op 9-2.

Omdat daarna Haarlem ook van Westerpark won, bleef promotie buiten bereik. De laatste wedstrijd, tegen koploper Alliance, verloor daardoor aan spanning. Maar HVM liet zich voor de volle tribune van de goede kant zien.

Eerst kwamen de Heemstedenaren op voorsprong, maar in de zesde minuut maakte Van Tol gelijk. In de volgende minuut redde Poldermans, en direct daarna kreeg HVM een strafbal te nemen. Van Tol pushte de bal naast het doel. Toch kwam HVM op voorsprong, een goede combinatie tussen Max Brakel en Casper Slot bracht Tom Gunther in stelling en het was 2-1. Mats Kaas en Daniel de Graaf verdubbelden de marge. Alliance speelde de Mijdrechtse verdedigers uit en kwam terug tot 4-2. Gunther lanceerde Kaas, in de laatse minuut, voor de 5-2, maar Alliance viel nog één keer aan. HVM kreeg de bal niet weg en zo kwam de rust met 5-3.

Na rust zette Alliance aan. De Mijdrechtse verdediging kreeg het zwaar. Pyke Poldermans redde een keer, maar werd twee keer gepasseerd. Beide keren echter haalde Max Brakel de bal van de lijn, maar HVM wankelde. Maar met een break stelde Tom Gunther Casper Slot in staat te scoren. Alliance viel furieus aan, maar toch was het weer HVM: 7-3 uit een strafcorner van Gunther. Daarna waren er aan beide kanten kansen, tot Alliance in de dertiende minuut een strafbal kreeg toegekend. Via Poldermans ging die in het doel, 7-4 en Alliance ging met vijf veldspelers spelen. Dat hielp niet, want Max Brakel maakte de 8-4, na een assist van Mats Kaas. Toen waren er nog vijf minuten te spelen. Twee succesvolle strafcorners brachten Alliance nog in de buurt, maar daar bleef het bij. De uitslag was 8-6 voor HVM.

Met dertien punten uit acht wedstrijden eindigden de Mijdrechters als derde, achter Alliance en Haarlem. Een prima resultaat in deze hoge klasse, waarnaar zij vorig seizoen promoveerden!

Zondag speelden de heren van HVM’s eerste zaalhockeyteam in de Mijdrechtse sporthal De Phoenix hun laatste wedstrijden. Het was erop of eronder, want zowel promotie als degradatie behoorde nog tot de mogelijkheden. De heren deden wat moest, ze wonnen beide wedstrijden, scoorden zeventien doelpunten en eindigden daardoor als derde in … Lees meer »