001 - Karwei
HVM zaalkampioen

Geplaatst op: 19 februari 2014

Zondag begonnen de hockeyers van het tweede team van HVM aan de laatste wedstrijden van het zaalseizoen. Om kampioen te worden, diende er twee keer met groot verschil te worden gewonnen, want het doelsaldo van medekoploper Alkmaar was 12 doelpunten beter. Met 10-1 en 11-0 leverden de Mijdrechters dit huzarenstukje en werden kampioen in de reserve eerste klasse.

In de sfeerloze zaal van het Alkmaarse Sportpaleis won Alkmaar zijn eerste wedstrijd met 4-2 van Overbos, waardoor de achterstand in doelpunten opliep tot 14.
HVM had maar zes veldspelers mee, door ziekte en de herfstvakantie ontbraken Jordy Jurgens, Florian Biesmans en Alexander Sterk. Tom Gunther en Erik-Jan van Tol waren hun vervangers. Maar de Mijdrechters begonnen hun wedstrijd tegen Strawberries uit Driehuis bij IJmuiden sterk aanvallend en stonden na vier minuten al met 2-0 voor, door doelpunten van topscorer Thom Fokker en Wilte Falkena. Keeper Rick Fokker voorkwam de aansluitingstreffer, broer Thom stelde daarna, na een lang duel met de goalie van Strawberries, Jurrian Hartwigsen in staat de 3-0 op het scorebord te brengen. Drie goede kansen voor dezelfde speler en Erik-Jan van Tol gingen verloren, voordat Hartwigsen na een kwartier Van Tol op maat bediende, 4-0. De rust was 5-0, na een tweede treffer van Van Tol.

Meteen na rust belandde een schot van Strawberries op de paal. De uitstekende Noord-Hollandse keeper stopte een strafcorner van Thom Fokker, maar moest in de derde minuut weer naar het net door Fokkers tweede goal. Daarna ging het mis voor Fokker, een Strawberries-speler pushte de bal in het blok, door deze overtreding kreeg hij de bal op zijn pols en kon niet meer doorspelen. Zo moest HVM met slechts één wisselspeler verder. Een andere Strawberry maakte een opmerking tegen de scheidsrechter en kon met geel naar de kant.
Tijdens het overtal scoorde Erik-Jan van Tol drie keer, eenmaal na een solo, een keer op een assist van Wilte Falkena en na een blunder in de defensie. Hij bediende daarna Jurrian Hartwigsen en deze maakte de tien. Kort voor tijd moest keeper Fokker een tegengoal toestaan. De achterstand op Alkmaar in doelsaldo bedroeg nu nog vijf goals.

Alkmaar vergrootte vervolgens de marge tot negen, door een moeizame 9-5 overwinning op Strawberries. Tegen Pinoké stond HVM voor een zware taak. Toch zag men mogelijkheden, want de Amstelveners hebben geen keeper en spelen hun wedstrijden met vijf veldspelers. Vooral bij strafcorners is dat een probleem.
Jurrian Hartwigsen kende een sterk begin van de wedstrijd. In de allereerste minuut was hij bij twee Mijdrechtse doelpunten betrokken, eerst een assist aan Tom Gunther, daarna een slim overstapje op een voorzet van Gunther, waaruit Brian Cornelissen scoorde. Twee minuten later was het weer Gunther, nu uit een strafcorner, die uit een assist van Hartwigsen ook de 4-0 liet optekenen. Daarna regende het kansen, zelfs ook enkele voor Pinoké, en HVM scoorde twee keer via Van Tol en Hartwigsen, 6-0 rust.

Nog drie doelpunten scheidden HVM van het kampioenschap, op de tribune gadegeslagen door het Alkmaarse team. HVM begon voortvarend aan de tweede helft, met een doelpunt van Van Tol, maar daarna stokte het. Pinoké leefde op en kreeg drie strafcorners, die echter door Rick Fokker of de paal onschadelijk bleven. Pas halverwege de tweede helft begon het voor Mijdrecht weer te lopen, met nog tien minuten op de klok verzilverde Tom Gunther een strafcorner. Kort daarna tekende hij voor de 9-0, en maakte Brian Cornelissen de tiende. In de laatste minuut bepaalde Gunther uit weer een strafcorner de eindstand op 11-0.
HVM kampioen, en gepromoveerd naar de reserve overgangsklasse. In maart gaan Heren 1 en 2 weer samen naar de veldcompetitie.

Zondag begonnen de hockeyers van het tweede team van HVM aan de laatste wedstrijden van het zaalseizoen. Om kampioen te worden, diende er twee keer met groot verschil te worden gewonnen, want het doelsaldo van medekoploper Alkmaar was 12 doelpunten beter. Met 10-1 en 11-0 leverden de Mijdrechters dit huzarenstukje … Lees meer »