Michel Weiss (links) en Mark Kemperman

Online restaurant Capri Culinair, nieuw in de regio


Geplaatst op: 14 maart 2014

Wanneer je een keer niet in de gelegenheid is om zelf te koken of daar gewoon geen zin in hebt, kun je naar de afhaalchinees of je laat een pizza thuisbezorgen. Sinds 5 maart j.l. is daar in De Ronde Venen een nieuwe mogelijkheid bijgekomen. Online restaurant Capri Culinair levert kant en klare à la carte maaltijden. Er is een ruime menukaart waaruit een keuze kan worden gemaakt. “Met onze maaltijden bieden we onze klanten de gelegenheid om thuis ‘uit eten’ te gaan,” zegt eigenaar Michel Weiss.

Michel Weiss had vroeger een catering bedrijf in Wilnis. Na zo’n jaar of tien wilde hij wel eens wat anders. Hij verkocht het bedrijf en ging aan de slag als freelance kok. In die tijd kookte hij bij tal van evenementen en grote partijen. “Maar op den duur wil je toch weer wat voor jezelf,” zegt Michel. “Ik merkte dat veel restaurants het moeilijk kregen. De mensen gingen minder vaak uit eten. Daar staat tegenover dat de bezorgdiensten toenemen. Maar de meeste van dit soort bedrijven beperken zich tot broodjes shoarma of pizza’s en dergelijke. De mogelijkheid om een goede à la carte maaltijd thuis te laten bezorgen ontbreekt tot nu toe. Mij leek dat hier sprake was van een gat in de markt en vandaar dat ik besloten heb om me hier op te gaan richten. Ruim zeven maanden geleden heb ik een geschikt pand gevonden. Dat heb ik helemaal moeten verbouwen en inrichten. Maar nu heb ik dan ook een up-to-date accommodatie met een professionele keuken. Intussen is mijn oude vriend Mark Kemperman hier aan de slag gegaan als chef-kok. Hoewel we pas op 5 maart officieel zijn gestart, hebben we nu al gemerkt dat er veel vraag is naar een goede maaltijd, die kant en klaar wordt thuis bezorgd. Onze kracht ligt in het feit dat we alleen maar met verse producten werken en dat alles per klant wordt bereid. Onze maaltijden zijn gevarieerd van samenstelling met een goed stuk vlees, verse groenten en aardappelen. Er is keuze uit verschillende aardappelgerechten, maar we hebben geen frites. Verder zijn er de voor- en nagerechten en allerlei bijgerechten die een maaltijd compleet maken. Omdat we niet in een duur pand op een mooie locatie zitten kunnen we onze klanten aantrekkelijke prijzen rekenen.”

Ervaren koks
Zowel Michel als Mark hebben de nodige ervaring in de horeca opgebouwd. Michel met zijn cateringbedrijf en zijn jarenlange ervaring als freelance kok. Ook Mark heeft zijn sporen verdiend en is een ondernemend persoon. Hij trok de wijde wereld in en werkte twee jaar lang op charterjachten. Ook werkte hij een tijdje in een restaurant op Curaçao. Mark was kok in verschillende restaurants in de regio. Zo werkte hij onder meer zes jaar bij Le Virage in Mijdrecht, hij stond in de keuken bij Visserslust en bij de voormalige 3Turven in Vinkeveen. Zijn laatste werkkring was in Naarden. Mark: “Toen ik hoorde van het initiatief van Michel wekte dat mijn belangstelling. Ik liep eigenlijk ook al een tijdje met hetzelfde idee rond. We werden het dan ook snel eens over samenwerking. We komen allebei oorspronkelijk uit Vinkeveen en kennen elkaar al jaren. Ik vind het wel een uitdaging om met zo’n nieuw project te starten. En het is ook wel leuk om weer vlak bij huis te werken.”

Speciale pizza’s
Het accent ligt bij Capri Culinair op de à la carte maaltijden. “Alles vers en huisgemaakt,” benadrukken Michel en Mark opnieuw. “Ik was jarenlang vaste klant bij de Pizzeria op Hofland. Ik heb nog steeds goede contacten met Frank en Hannie. Dat betekent dat we hier nu ook pizza’s bakken volgens hun recept. Op onze kaart hebben we ook een aantal aantrekkelijke maaltijdsalades, met een ruime keuze uit diverse dressings. Onze kaart doet niet onder voor een restaurant, met als grote voordeel dat je er niet de deur voor uit moet. We bezorgen de bestelling op het door de klant gewenste tijdstip, kant en klaar en warm. Men kan dus meteen aan tafel.”

Speciale actie
Michel en Mark hebben een ludieke manier bedacht om hun nieuwe à la carte bezorgservice onder de aandacht te brengen. Michel: “We staan onder facebook.com/capriculinair ook op facebook. Iedereen kan ons daar ‘liken’. Van elke vijftig likes loten we één iemand uit die dan twee gratis hoofdgerechten mag uitzoeken.”

Bij bestellingen vanaf € 7,50 wordt een bedrag van twee euro bezorgkosten in rekening gebracht. Bestellingen vanaf € 12,50 worden gratis thuisbezorgd. “We willen nog even bekijken hoe dat gaat lopen. Dat betekent dat we de bezorging voorlopig beperken tot dat deel van de gemeente De Ronde Venen dat zich ten westen van de A2 bevindt. Abcoude en Baambrugge is voorlopig nog niet haalbaar,” zegt Michel.
Online restaurant Capri Culinair is gevestigd aan de Vermogenweg 59 in Mijdrecht. Telefoon 0297-252525. Openingstijden van woensdag tot en met zondag van 16.00 tot 22.00 uur. Meer informatie alsmede de menukaart op www.capriculinair.nl en facebook.com/capriculinair.

Bron: De Groene Venen

Michel Weiss (links) en Mark Kemperman

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Online restaurant Capri Culinair, nieuw in de regio

Wanneer je een keer niet in de gelegenheid is om zelf te koken of daar gewoon geen zin in hebt, kun je naar de afhaalchinees of je laat een pizza thuisbezorgen. Sinds 5 maart j.l. is daar in De Ronde Venen een nieuwe mogelijkheid bijgekomen. Online restaurant Capri Culinair levert … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: