001 - Karwei
Atlantis A1 met trainers/coaches Arie Zaal en Marijke Pauw

Atlantis A1 verliest punt in slotfase

Geplaatst op: 24 maart 2014

Zaterdag 22 maart begon de hervatting van de veldcompetitie en ook hier komt Atlantis A1 uit in de landelijke eerste klasse A-jeugd. Op eigen terrein moest het aantreden tegen Groen Geel A2 uit Wormer. De eerdere ontmoeting werd destijds met 9-12 gewonnen en Atlantis A1 had goede hoop dat er weer twee punten konden worden bijgeschreven waarmee de vierde plek gehandhaafd zou blijven. Groen Geel moet punten sprokkelen om uit de degradatiezone te blijven.

Met een wijziging in de basis, Amy Loman verving de geblesseerde Britt Vermolen, begon Atlantis A1/Roebeson Expertises aan de wedstrijd. De beginbal van de thuisploeg werd perfect uitgevoerd alleen ging de bal niet in de korf. Vervolgens werden er legio kansen gecreëerd maar doelpunten bleven uit. Zelfs een strafworp werd niet benut en toen ging de tegenstander er wel in geloven en zo pakte Groen Geel brutaal de leiding (0-2).

Het tweede aanvalsvak wist wel te scoren; een omdraaibal van Jonathan van der Horst en een doorloopbal van Rosalie Schouten bracht beide ploegen weer naast elkaar. Een schotje van Joyce Rodenburg gaf Atlantis enige hoop maar de gasten scoorden via een vrije bal de 3-3. Dit was ook de stand waarmee beide ploegen de rust in gingen. Volgens Atlantis coach Arie Zaal was het een matige eerste helft met veel te weinig doelpunten.

De bezoekers uit Wormer namen in de tweede helft opnieuw de leiding maar Rosalie maakte de stand weer gelijk 4-4. Als Joyce de thuisploeg naar 5-4 schiet lijkt het verzet van de gasten gebroken. Opnieuw werden er door Atlantis, net als in de eerste helft, legio kansen gecreëerd maar de scherpte ontbrak. Er werden zelfs nog twee strafworpen gemist. Ook het inbrengen van B-jeugd speelster Joelle Bakker had niet het gewenste resultaat. De ploeg uit Mijdrecht was niet scherp en als dan in de allerlaatste minuut Groen Geel wel de terecht toegekende strafworp erin legt is de frustratie des te groter bij de thuisploeg. De coach vat het als volgt samen ‘door het missen van kansen verloor Atlantis van zichzelf en uiteindelijk ook een punt’.

Zaterdag 22 maart begon de hervatting van de veldcompetitie en ook hier komt Atlantis A1 uit in de landelijke eerste klasse A-jeugd. Op eigen terrein moest het aantreden tegen Groen Geel A2 uit Wormer. De eerdere ontmoeting werd destijds met 9-12 gewonnen en Atlantis A1 had goede hoop dat er … Lees meer »