CSW pakt kostbare punten

Geplaatst op: 7 april 2014

CSW had al heel snel op voorsprong kunnen komen want al na vijf minuten spelen verscheen Jay Klaas Wijngaarden oog in oog met de doelman. De lob van Wijngaarden ging prima over de uitlopende keeper maar ook tevens over het doel. Na een kwartier spelen kwam Nivo Sparta op een 1-0 voorsprong. Bij een verre uittrap van de keeper werd er weifelend opgetreden in de defensie van CSW en een speler van Nivo Sparta tikte de bal over doelman Freek in ’t Veld. CSW pakte hierna de draad prima op en vooral over links via Dave Cornelissen werd het een aantal malen dreigend. De gelijkmaker viel dan ook al snel na de openingsgoal. Bij een goed opgezette aanval kwam de bal voor de voeten van Dave Cornelissen die vervolgens hard en laag inschoot. De doelman kon de bal niet klemmen en Wijngaarden was er als de kippen bij om het karwei af te ronden. CSW drukte door en kwam verdiend aan de leiding. Mike Cornelissen bracht de bal na een prima hoogstandje bij Wijngaarden die daarna verwoestend uithaalde en de keeper kansloos liet. CSW kreeg vleugeltjes na deze voorsprong want de ploeg kreeg vele kansen om de wedstrijd al te beslissen. Zo schoot Berry Kramer op de keeper en stopte de prima doelman een uitstekende inzet van Mike Cornelissen met de voeten. Ook kreeg Wijngaarden nog een goede kans na een voorzet van Dave Cornelissen maar de bal verdween naast het doel. CSW claimde ook nog een penalty nadat Mike Cornelissen werd neergehaald door de keeper maar de scheidsrechter stond er bovenop en oordeelde anders.

Na rust kreeg CSW meteen alweer de eerste kans na een zwakke uittrap van de keeper in de voeten van Jilles Klumper maar hij raakte de bal niet goed waardoor de bal naast ging. Nivo Sparta probeerde veelal gevaarlijk te worden door de lange bal te spelen en hopen dat de bal maar een keer goed valt. Het kreeg ook een aantal corners die heel goed werden genomen maar het leverde CSW geen schade op. Doordat Nivo Sparta steeds meer risico ging nemen ontstond er voorin voor CSW heel veel ruimte maar was de ploeg te slordig bij de laatste bal. Ook de lat bracht nog redding voor Nivo Sparta na een kopbal van Maikel Pauw. Nivo Sparta kreeg ook zijn kansjes en zo werd een schot van buiten de zestien prachtig gestopt door Freek in ’t Veld en was het weer in ’t Veld die vlak voor tijd schitterend redding bracht na een harde kopbal bij de eerste paal. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Wijngaarden die zijn tegenstander te snel af was en alleen op de doelman afliep en met een beheerste schuiver de 1-3 liet aantekenen. Ver in blessuretijd kreeg Nivo Sparta nog een penalty die feilloos werd benut maar gelukkig voor CSW blies de scheidsrechter hierna vrij snel af en kwam de 2-3 overwinning niet meer in gevaar.

In het gevecht tegen lijfsbehoud heeft CSW zaterdag bij Nivo Sparta drie kostbare punten weten te bemachtigen. CSW, dat een punt achter stond op de ploeg uit Zaltbommel, won verdiend met 2-3, een uitslag die wat het aantal kansen betreft veel hoger had moeten uitvallen in het voordeel van CSW. … Lees meer »