HVM overvleugelt Zwaluwen

Geplaatst op: 7 april 2014

De Zwaluwen uit Utrecht, een sterk team, kwam zondag op bezoek bij HVM. De thuisploeg kreeg het zwaar, maar de Mijdrechtse hockeyers stelden in het laatste kwartier orde op zaken en wonnen met 5-2.

De wedstrijd begon met druk van de thuisploeg en gevaarlijke uitvallen van de tegenstander. Na een kleine tien minuten kreeg Zwaluwen de eerste strafcorner van de wedstrijd en het was meteen raak: 0-1. De eerste Mijdrechtse strafcorner kwam pas halverwege de eerste helft, de push van Max Brakel ging naast het doel. HVM speelde goed, maar Zwaluwen had licht de overhand. De bezoekers gingen er fysiek flink in, het spel moest worden stilgelegd voor blessures van Koen Meijer en Tom Gunther, maar beide spelers konden verder. Toch kwamen de Mijdrechters op gelijke hoogte. Ruim tien minuten voor rust keerde de Utrechtse keeper eerst nog de tweede Mijdrechtse strafcorner, maar zijn verdediging kreeg de bal niet goed weg en Daniel de Graaf lanceerde vanaf de rand van de cirkel een kogel waar niemand meer aan kwam, 1-1. Nu werd HVM sterker en bekroonde dat toen Midas van der Zande met de bal de cirkel kon binnenlopen en de keeper passeerde. De bal leek naast te gaan, maar Thom Fokker was er als de kippen bij en tikte de voorsprong binnen, 2-1.

Dat was voor Zwaluwen aanleiding de mouwen extra op te stropen. De ploeg kreeg weer de overhand, weerstond eerst nog een Mijdrechtse strafcorner en scoorde zelf uit een strafcorner de 2-2, een kopie van hun eerste doelpunt. De sfeer werd geïrriteerd en de scheidsrechter riep beide aanvoerders bij zich om de gemoederen wat te bedaren. In dezelfde minuut verschenen twee Zwaluwen vrij voor keeper Redmar Stienstra, maar die redde. In de laatste minuut voor rust werd een Utrechtse verdediger door de bal geraakt, maar dat liep goed af.

Het begin van de tweede helft was voor Zwaluwen. Martijn Hensbroek redde op de lijn, toen Stienstra al was gepasseerd, twee vogelvrije Zwaluwen kregen even later de bal niet tussen de palen. Maarten Post en Koen Meijer legden de Utrechtse aanvalsleider aan banden, maar toch duurde het een kwartier voordat HVM weer gevaarlijker werd, geholpen door een overtalsituatie, één van de Zwaluwen was met geel naar de kant gestuurd, voor een fysieke overtreding. De Utrechtse keeper hinderde Tom Gunther, maar de strafcorner bleef onbenut. Aan de andere kant stopte Stienstra een strafcorner, meteen daarna ging een voorzet van Midas van der Zande nét achter de vrijlopende Arjan Blommaert langs.

Het bleef spannend, de drukke tribune genoot. Dertien minuten voor tijd kantelde de wedstrijd. Tom Gunther bracht uit de zesde strafcorner zijn team op voorsprong. Een Zwaluwse speler uitte zijn frustratie daarover in dusdanige bewoordingen dat de scheidsrechter een gele kaart trok. HVM liep in overtal uit naar 4-2 door Daniel de Graaf, die een mooie actie van Midas van der Zande doeltreffend afrondde. Daarna soleerde Casper Wilmink naar de 5-2 eindstand. Een strafcorner van Zwaluwen kwam vlak voor het einde nog op de paal, maar de drie punten bleven in Mijdrechtse handen.

De Zwaluwen uit Utrecht, een sterk team, kwam zondag op bezoek bij HVM. De thuisploeg kreeg het zwaar, maar de Mijdrechtse hockeyers stelden in het laatste kwartier orde op zaken en wonnen met 5-2. De wedstrijd begon met druk van de thuisploeg en gevaarlijke uitvallen van de tegenstander. Na een … Lees meer »