Driemaal winst voor UWTC Uithoorn

Geplaatst op: 28 april 2014

Oranjeronde van Amsterdam
Zaterdag 26 april was er dichtbij huis een criterium op de baan van Sloten. De junioren Koen de Best en Bart de Veer mochten als eerste van start. Er wisten uiteindelijk toch 5 renners te ontsnappen, die voor het podium konden gaan strijden. Koen en Bart reden in het peloton naar plaats 17 en 20. Bij de sportklasse was de winst voor Harry van Pierre uit de Kwakel.

Ronde van de Bult
Ook op zaterdag de ronde van de Bult in Leiden. Menno van Capel en Sven Nijhuis stonden aan de start bij de nieuwelingen, jongens van 15 en 16 jaar. Bij de start ging het meteen hard en al snel demarreerde enkele renners weg en die reden de hele wedstrijd aan kop. Sven en Menno bleven goed in het peloton en Sven is 26e geworden en Menno 27e.

Jeugdtoernooi Lisse
Op zondag 27 april gingen Mees van Smoorenburg, Eric Looij en Stijn Ruijter richting de bollenvelden. Mees reed naar de 18e plaats bij categorie 3 en eindigde daarmee midden in het peloton. In de wedstrijd van Eric Looij (cat. 6) werd vanuit de start hard gereden waardoor ontsnappingen kansloos waren. Eric reed steeds attent voorin het peloton en was de snelste in de eindsprint. Bij Stijn (cat7) waren er voortdurend ontsnappingen, meestal eenlingen die snel teruggepakt werden. Tegen het eind van de wedstrijd lukte het een groepje van 4 renners weg te rijden. Stijn zette met twee andere renners de achtervolging en vond aansluiting bij de kopgroep. Deze hielden van schrik de benen stil waarop Stijn en een renner van Swift vol gas doorreden. Ze pakten gelijk een gaatje en werkte daarna goed samen. Daarmee sloegen ze een flink gat met het peloton. In de sprint a deux was Stijn de snelste.

AH Jos van de Berg jeugdronde
Zondag 11 mei wordt de AH Jos van de Berg jeugdronde verreden op het parcours rondom sportpark Randhoorn. Dit is tevens een selectiewedstrijd voor het NK, dus de verwachting is dat er sterke deelnemersvelden aan de start zullen staan. Wil je Eric en Stijn en onze overige jeugdleden eens aanmoedigen, kom dan langs bij UWTC op zondag 11 mei.
Wil je het wielrennen zelf ook eens proberen? Kom dan eens meetrainen op de dinsdagavond bij UWTC. Meer informatie op: www.uwtc.nl/wielren/jeugdwielrennen/jeugdtraining

Oranjeronde van AmsterdamZaterdag 26 april was er dichtbij huis een criterium op de baan van Sloten. De junioren Koen de Best en Bart de Veer mochten als eerste van start. Er wisten uiteindelijk toch 5 renners te ontsnappen, die voor het podium konden gaan strijden. Koen en Bart reden … Lees meer »