Trainingskamp UWTC werpt zijn vruchten af

Geplaatst op: 5 mei 2014

Na een geslaagd trainingskamp van UWTC in de Ardennen hadden de junioren Bart de Veer en Jaron Berends zin in een bergrit. Dus gingen de mannen zondag 4 mei richting Limburg om in Simpelveld de zware bergomloop te rijden. Het zwaarste criterium van Nederland. Maar liefst 120 junioren stonden hier aan start om een wedstrijd van 72 kilometer te rijden waarin maar liefst 13 keer de Huls beklommen moest worden. De Huls is een klim van 1 kilometer lengte met een stijgingspercentage van 10%.
Jaron nestelde zich al vlug in de kop van het peloton en wist in de vierde ronde met 5 andere renners te ontsnappen tijdens de klim van de berg. Zij wisten de voorsprong tot maximaal anderhalve minuut uit te bouwen. In de laatste ronde brak de kopgroep in tweeën en moest Jaron in de laatste 50 meters alle zeilen bijzetten om de aanstormende achtervolgers voor te blijven. Met een mooie 5e plaats kon Jaron zeer tevreden zijn. Bart werd na 1 uur en 20 minuten koers door de jury uit de wedstrijd gehaald.

Jeroen Breewel tweede in Yerseke
Jeroen Breewel wist op zaterdag in Yerseke een mooie tweede plaats in de wacht te slepen.

Veteranen wedstrijd Houten
Op zondag 4 mei hebben de UWTC renners Leen Blom, Ben de Bruin en Guus Zantingh deelgenomen aan de wielerronde van Houten, bij de veteranen 60+ wedstrijd. Direct na het startschot ontsnapte een renner uit het peloton hij wist 6 ronden voor het peloton uit te blijven. Het duurde tot halverwege de wedstrijd toen demarreerde 3 renners uit het peloton en er vonden nog 2 renners een aansluiting bij de 3 koplopers. Deze kopgroep, van 5 renners, werkte goed samen en namen een ruime voorsprong en werden niet meer achterhaald door het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Bert Bakker uit Zaandam voor Hans van Bavel uit Sint Anthonis. De UWTC renners wisten zich te klasseren in dit sterke rennersveld: Guus Zantingh eindigde als 7e, Ben de Bruin als 13e en Leen Blom als 18e.

Eric Looij rijdt sterk weekend
Op zaterdag pakte Eric Looij weer veel plaatsingspunten voor het NK tijdens de jeugdwedstrijd in Spaarnwoude. Hij wist een mooie tweede plaats in de wacht te slepen. Zondag deed Eric mee aan de hel van Netersel en ditmaal een 4e plaats.

Bike Physics tijdritcompetitie
Donderdag 8 mei wordt de eerste tijdrit van de Bike Physics tijdritcompetitie verreden. Deze competitie bestaat uit 4 wedstrijden. Per wedstrijd kunnen maximaal 50 renners van start. Meer informatie op: www.uwtc.nl/wielren

Na een geslaagd trainingskamp van UWTC in de Ardennen hadden de junioren Bart de Veer en Jaron Berends zin in een bergrit. Dus gingen de mannen zondag 4 mei richting Limburg om in Simpelveld de zware bergomloop te rijden. Het zwaarste criterium van Nederland. Maar liefst 120 junioren stonden hier … Lees meer »