UWTC met twee jeugdleden naar het NK

Geplaatst op: 19 mei 2014

Zondag 18 mei is het Districtskampioenschap verreden bij WTC de Amstel in Amstelveen. Vijf jeugdrenners van UWTC probeerde hier de laatste plaatsingspunten voor het NK te verdienen. Bij categorie 1 was er een hele mooie derde plaats voor Esmee de Rijk. Zus Joyce reed in categorie 3 en daar werd enorm hard gereden. Joyce de Rijk en Mees van Smoorenburg belanden beide in het tweede peloton. In de uitslag werd Mees 17e en Joyce 19e. Eric Looij in categorie 6 ging het beter af. Hij kon zich goed voorin handhaven in het peloton. Door het hoge tempo brak het peloton in tweeën en waren er daarna weinig uitloop pogingen. In de eindsprint moest Eric de sterke Volendammer Lars Klugt voor laten gaan. Een tweede plaats en een goede klassering voor het NK waren het resultaat. Stijn Ruijter moest in categorie 7 ook vol aan de bak. Het regende uitlooppogingen maar niemand kreeg meer dan 10 meter. In de eindsprint werd Stijn vijfde en mocht behalve de bloemen ook een pak NK kwalificatiepunten in ontvangst nemen. Eric en Stijn hebben zich hiermee geplaatst voor het NK jeugdwielrennen in Philipinne (Zeeland) op 8 juni.

Sterk weekend voor Lorena Wiebes
Op 15 mei was er een 5e plaats voor Lorena in de ronde van Rijsenhout. Lorena heeft zondag 18 mei de Marion Gödde meisjesronde gereden in Dordrecht, het begon met een tijdrit van 1 ronde over het parcours waarbij Lorena 17e werd. Daarna begon de koers, in het begin was het in het peloton rustig en bleef alles bij elkaar, na een paar rondes reed Maaike Boogaard weg en niemand van het peloton reed haar terug. Waardoor het peloton uiteindelijk afsprintte, waar Lorena 4e werd. Over die 2 wedstrijden was er een eindklassement, waar Lorena 9e werd.

Veteranen 60+ wedstrijd in Woerden
Zondag 18 mei stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker en Guus Zantingh aan de start van de veteranen 60+ wedstrijd in Woerden. Vermoedelijk door het mooie weer gingen de renners rustig van start, maar na 15 minuten kwamen er volop demarrages vanuit het peloton. Helaas wist geen renner het peloton te ontsnappen en de winnaar moest komen uit een massaspurt. De wedstrijd werd gewonnen door Gerrit Kleinveld uit Lisse voor Hans van Bavel uit Sint Anthonis. Guus Zantingh spurtte naar een 3e plaats en tevens zijn eerste podiumplaats van dit seizoen. Leen Blom eindigde als 12e.

Bike Physics tijdritcompetitie
Donderdag 22 mei staat de tweede tijdrit op het programma van de Bike Physics tijdritcompetitie in de polder van Oukoop. De afstand is deze avond 18 km. Er kunnen maximaal 50 renners van start gaan en er kan nog worden ingeschreven. De eerste renner zal om 19.00 uur van start gaan. Meer informatie staat op www.uwtc.nl/wielren

Zondag 18 mei is het Districtskampioenschap verreden bij WTC de Amstel in Amstelveen. Vijf jeugdrenners van UWTC probeerde hier de laatste plaatsingspunten voor het NK te verdienen. Bij categorie 1 was er een hele mooie derde plaats voor Esmee de Rijk. Zus Joyce reed in categorie 3 en daar werd … Lees meer »