Eva Hemelaar (vier doelpunten)

Fraaie winst voor De Vinken

Geplaatst op: 17 november 2014

Voorsprong
Het Vinkeveense Abn-amroteam kwam uitstekend uit de startblokken. De eerste aanval met Annick Stokhof (aanvoerster), Eva Hemelaar, Rutger Woud en Mark de Haan had er binnen enkele minuten via Rutger Woud en Eva Hemelaar al twee inliggen. Ook het tweede aanvalsvak met Manon Dankelman, Emese Kroon, Jelle Mul en Kelvin Hoogeboom had er zichtbaar zin in. Het werd 3-1 via Manon Dankelman en na een tegentreffer van Fiducia zorgde Mark de Haan (vanaf de stip en van afstand) voor 5-1.
Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg. Met snel en fel spel werd de Vleutense tegenstander prima onder druk gezet. Alleen werd daarna het scoren aan Vinkenzijde niet vervolgd. Via een strafworp werd het 5-2 en na achttien minuten was het 5-3. Uitstekende afstandsschoten en fraaie kansjes werden een kwartier lang niet door de thuisploeg verzilverd. Pas vijf minuten voor rust maakte Rutger Woud 6-3. In de laatste minuut voor rust kon Fiducia vanuit een doorloopbal tegenscoren, maar Emese Kroon bepaalde vanaf de strafworpstip de ruststand op 7-4.

Mooie aanvallen
Na de pauze ging de strijd weer geruime tijd gelijk op. In de zevende minuut werd de ban doorbroken. Kelvin Hoogeboom scoorde van afstand. Vleuten kwam kort hierna op 8-5. Halverwege de tweede helft maakte De Vinken een klein sprongetje. Eva Hemelaar van afstand en Emese Kroon (opnieuw een stip) tilden de stand naar 10-5. Fiducia moest wel een tandje bijzetten. En met resultaat. Direct na de 10-5 werd het 10-6 en door goed voorverdedigen en een sterke rebound kon Vleuten doorgaan met aanvallen: 10-7 was het resultaat.
De Vinken echter rook de winst. Met fraai combinatiespel werd de defensie van Fiducia zoek gespeeld. Eerst kon Eva Hemelaar een prima aanval afronden en vervolgens deed Jelle Mul hetzelfde. Nog één keer stribbelden de bezoekers tegen. De stand kwam op 12-8 met nog vijf minuten te gaan. Eva Hemelaar gaf evenwel met het benutten van een kansje onder de korf de genadeslag. Weliswaar mocht Fiducia in de slotseconden nog een strafworp verzilveren, de volle winst ging naar De Vinken: 13-9 eindstand.

A.s. zaterdag 22 november speelt De Vinken 1 opnieuw thuis in de sp0rthal van Vinkeveen, om 17.00 tegen het Waddinxveense Korbis.

In een stevig duel, waarbij beide teams volop voor de winst gingen, heeft het eerste achttal van De Vinken een verdiende zege weten te boeken. Het bezoekende Fiducia wist aanvallend onvoldoende een vuist te maken; bij De Vinken werd regelmatiger gescoord: 13-9. VoorsprongHet Vinkeveense Abn-amroteam kwam uitstekend uit de … Lees meer »