CSW wint door hattrick supersub

Geplaatst op: 24 november 2014

Op het kunstgrasveld van de studentenvoetbalclub Odysseus 91 in Utrecht motiveert de omstandigheden niet om er een lekkere pot voetbal te spelen. Het veld ligt ver van de kantine en kleedkamers vandaan en een kleine houten tribune plus de beperkte loopruimte rondom het veld maakt het ook voor het publiek niet aantrekkelijk. Desondanks begon CSW sterker aan de wedstrijd dan de thuisclub. Het vizier was duidelijk gericht naar voren, maar echte kansen leverde het niet op. Plots veranderde de wedstrijd toen Mike Cornelissen een kleine overtreding maakte net binnen het eigen strafschopgebied en de scheidsrechter de bal op de stip legde. De penalty werd vlekkeloos benut en een 1-0 achterstand was een feit. Nog geen 5 minuten later haalde de spits van Odysseus uit van ongeveer 20 meter en verraste keeper Jordy Wens en heel CSW met een 2-0 achterstand. Dave Cornelissen verliet geblesseerd en teleurgesteld het veld en werd vervangen door Justin Blok. In de eerste helft probeerde CSW wat het kon, maar lukte het niet de aansluitingstreffer te maken.
In de tweede helft deed CSW er nog een schepje bovenop als het om de inzet ging. Vooral Sander Kunkeler en Justin Blok drongen steeds meer aan. Het leek wachten op een goal. Een ongeschreven voetbalwet schrijft dan voor dat CSW extra op zijn hoede moet zijn voor een tegentreffer uit een counter. In deze wedstrijd kwam de ommekeer echter door een wissel. Coach Dennis Sluijk bracht Bram Bode in voor de dit keer iets te verdedigend ingestelde en minder balvaste Berry Kramer. Bram bleek een echte supersub. Bij een goede uitbraak op rechts zette Sander Kunkeler voor en schoot Bram bij zijn eerste balcontact de bal hard in het net, 2-1. De opluchting was groot, de schade moest echter nog wel helemaal hersteld worden. Bij een corner van Nick van Asselen kopte Bode de bal snoeihard in langs de eerste paal, 2-2. En alsof dat nog niet genoeg was maakte Bode een onvervalste hattrick door de 2-3 in te tikken na goed voorbereidend werk van wederom Kunkeler. Odysseus was nagenoeg knock-out, probeerde nog wel aan te zetten, maar het was Justin Blok die na wat gerommel in het strafschopgebied de bal hoog in de touwen joeg en de eindstand op 2-4 bepaalde. Matthijs Uytewaal mocht de laatste minuten nog Vincent Wens komen vervangen. Een zware, maar verdiende overwinning met een hoofdrol voor supersub Bram Bode en een compliment voor coach Dennis Sluijk die hem het vertrouwen schonk.

Op het kunstgrasveld van de studentenvoetbalclub Odysseus 91 in Utrecht motiveert de omstandigheden niet om er een lekkere pot voetbal te spelen. Het veld ligt ver van de kantine en kleedkamers vandaan en een kleine houten tribune plus de beperkte loopruimte rondom het veld maakt het ook voor het publiek … Lees meer »