Zwaarbevochten zege CSW bij Zevenhoven

Geplaatst op: 8 december 2014

De laatste tijd is er veel discussie gaande over het voetballen op natuurlijk gras versus kunstgras. CSW kon afgelopen zaterdag weer eens ruiken en voelen aan het spelen op een natuurlijk grasveld bij en tegen Zevenhoven. Het veld was erg zwaar. En de wedstrijd werd mede daardoor ook pittig. En grimmig soms. De scheidsrechter, die op aanraden van de coach van Zevenhoven zijn shirt nog verwisselde omdat die kleur teveel op die van het CSW tenue leek, trok in totaal 6 gele kaarten. Gelukkig hoefde geen enkele speler het veld vroegtijdig te verlaten.

In de basis bij CSW stond Matthijs Uytewaal in de plaats van de geblesseerde Nick van Asselen. Even leek het erop dat keeper Jordy Wens na twee blessure behandelingen niet verder kon, maar hij hield het de hele wedstrijd vol. CSW was vanaf de aftrap de betere ploeg, de stugge verdediging van Zevenhoven gaf echter niet veel weg. Vincent van Hellemondt, Mike Cornelissen en Sander Kunkeler kregen kleine mogelijkheden, maar of een verdediger blokte het schot of de keeper zorgde voor redding. Rond de 35e minuut was het wel raak; Sander Kunkeler omspeelde zijn directe tegenstander fraai en zijn voorzet werd prima ingeschoten door Dave Cornelissen, een terechte 0-1. Iets later werd er een overtreding op Mike Cornelissen gemaakt met een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel als gevolg. Sander Kunkeler schoot naast. Aan de andere kant kreeg de lange linksbuiten van Zevenhoven nog een grote kans, die echter ook naast het doel schoot.

Na de rust werd het spel aantrekkelijker. Jay Klaas Wijngaarden was in het veld gekomen voor Dave Cornelissen. Zijn rentree na enkele weken blessureleed. Zijn snelheid zou wel eens goed van pas kunnen komen bij een counter als Zevenhoven tracht de achterstand ongedaan te maken. Dat gebeurde echter al vrij snel in de tweede helft. Bij een lage voorzet van links reageerde de lange linksbuiten alerter dan de verdedigers van CSW en hij tikte de gelijkmaker in, 1-1. Die tik was CSW wel heel snel te boven, want nog geen twee minuten later rondde de dolgelukkige spits Vincent van Hellemondt een mooie combinatie van Berry Kramer en Mike Cornelissen af met een hard schot met de wreef, 1-2. Na die treffer vocht Zevenhoven voor elke bal en drukte CSW met de rug tegen de muur. Een heikele situatie ontstond toen de scheidsrechter een pass van de sterk spelende aanvoerder Marciano Kastoredjo beoordeelde als terugspeelbal. Een indirecte vrije trap op vijf meter van de doellijn volgde. Bijna het gehele CSW team stelde zich op de doellijn op. Na wat gesteggel en weer een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding lukte het om de ingeschoten bal tot corner te verwerken, die ook niets opleverde. Bij één van de spaarzame counters trachtte Vincent van Hellemondt een goede voorzet van Jay Klaas Wijngaarden achter zijn standbeen langs in te tikken. Tevergeefs. De bal belandde in het zijnet. Coach Dennis Sluijk besloot uiteindelijk zijn gouden troefkaart weer in te zetten; Bram Bode kwam voor Berry Kramer het veld in en hij had wederom minder dan 10 minuten nodig om doeltreffend te zijn. Dit was hem de voorgaande twee wedstrijden ook al gelukt. Zijn harde schuiver van net buiten het strafschopgebied belandde via de binnenkant paal in het net en de eindstand van 1-3 was daarmee een feit. Een zwaarbevochten zege waardoor CSW in deze tweede klasse met vier andere ploegen blijft meestrijden om de titel.

De laatste tijd is er veel discussie gaande over het voetballen op natuurlijk gras versus kunstgras. CSW kon afgelopen zaterdag weer eens ruiken en voelen aan het spelen op een natuurlijk grasveld bij en tegen Zevenhoven. Het veld was erg zwaar. En de wedstrijd werd mede daardoor ook pittig. En … Lees meer »