Tommy Oude Elferink wint in Spaarnwoude

Geplaatst op: 22 december 2014

Zondag 21 december gingen de UWTC crossers enigszins gespannen richting de baan van Wheelerplanet. De laatste keer (in 2012) dat hier de Amsterdamse Cross Competitie is verreden zorgde de vele modder op het parcours voor heel veel kapotte fietsen. En met de regen van de afgelopen dagen was de verwachting weer veel modder…Dat viel erg mee met die modder. De Kampioen kwam met een aangepast parcours waarop flink snelheid gemaakt kon worden. Drie UWTC leden mochten bloemen in ontvangst nemen. Mees van Smoorenburg reed sterk en pakte een 2e plaats bij de jongste jeugd. Bij de nieuwelingen een 3e plaats voor Menno van Capel en bij de 40- reed Tommy Oude Elferink onbedreigd naar de winst. Hierachter reed Bart de Veer naar de 4e plaats. Jauko Hartveldt had een super start bij de 40+ en ging als derde renner het veld in, maar Jauko moest later toch een paar plaatsen prijs geven. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de competitie staan er 3 UWTC-leden zo hoog in het tussenklassement dat ze kans maken op in de top-3 te eindigen in het eindklassement. Dit zijn Tommy Oude Elferink, Menno van Capel en Bart de Veer.

Strandrace Noordwijk
Op 14 december heeft UWTC-lid Jeroen Breewel een hele sterke strandrace gereden. De wedstrijd over 52 km ging van Noordwijk naar IJmuiden en weer terug naar Noordwijk. In een veld met veel topnamen en ruim 180 deelnemers wist Jeroen de 7e plaats voor zich op te eisen.

Kerstcross bij UWTC
Vrijdag 26 december organiseert de UWTC een kerstcross op de baan rondom sportpark Randhoorn. Inschrijven vanaf 09.45 uur, de start is om 10.30 uur. Naast een helm is ook een basislicentie van de KNWU verplicht.

Fortcross
Zondag 11 januari zal de laatste wedstrijd van de clubcross competitie van UWTC worden verreden op fort de Kwakel. Starttijd 10.30 uur. Op zondag 18 januari staat ter afsluiting van het veldritseizoen de fortcross nog op het programma. Deze wedstrijd op fort de Kwakel trekt altijd veel deelnemers en bezoekers. De exacte starttijden van de verschillende categorieën volgen nog, houdt u hiervoor de website van de UWTC in de gaten. www.uwtc.nl/wielren

Zondag 21 december gingen de UWTC crossers enigszins gespannen richting de baan van Wheelerplanet. De laatste keer (in 2012) dat hier de Amsterdamse Cross Competitie is verreden zorgde de vele modder op het parcours voor heel veel kapotte fietsen. En met de regen van de afgelopen dagen was de verwachting … Lees meer »